- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagværk, øvrige>
- Romkugler
Romkugler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Denne opskrift er rigtig god, hvis du har lidt tør kage eller muffins til overs fra fx en fødselsdagsfest. Hvis du ikke synes om smagen af rom, så lad være med at bruge romessens. Romkuglerne smager også vildt godt uden.
Opskriften giver cirka 30 stk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til romkugler
Ingredienser:
300 g kage (fx rester af chokoladekage eller roulade)
1 tsk. kakaopulver
2 spsk. hindbærmarmelade
1 spsk. romessens
25 g. nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
Evt. 25 g. chokolade
Cirka 2 dl. krymmel eller kokosmel til pynt
Kagerester
Kakaopulver
Hindbærmarmelade
Romessens
Hasselnødder
Chokolade (koge)
Krymmel
Køkkenredskaber: til romkugler
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
1 elpisker
1 skærebræt
1 brødkniv
1 lille skål
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Stor røreskål
Elpisker
Skærebræt
Brødkniv
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lave romkuglemasse:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Forme og pynte romkugler:
10.
11.
Tag en lille klump af romkuglemassen, og tril den til en kugle mellem hænderne.
12.
Vend kuglen rundt i krymmel eller kokosmel.
13.
Fortsæt sådan med resten af romkuglemassen.
14.
Opbevar dine romkugler på køl.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 314 kJ / 75 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 63 %
Heraf mættet fedt: 2,6 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer