
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagværk, øvrige>
- Romkugler
Romkugler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Denne opskrift er rigtig god, hvis du har lidt tør kage eller muffins til overs fra fx en fødselsdagsfest. Hvis du ikke synes om smagen af rom, så lad være med at bruge romessens. Romkuglerne smager også vildt godt uden.
Opskriften giver cirka 30 stk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til romkugler
Ingredienser:
300 g kage (fx rester af chokoladekage eller roulade)
1 tsk. kakaopulver
2 spsk. hindbærmarmelade
1 spsk. romessens
25 g. nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
Evt. 25 g. chokolade
Cirka 2 dl. krymmel eller kokosmel til pynt

Kagerester

Kakaopulver

Hindbærmarmelade

Romessens

Hasselnødder

Chokolade (koge)

Krymmel
Køkkenredskaber: til romkugler
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
1 elpisker
1 skærebræt
1 brødkniv
1 lille skål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Elpisker

Skærebræt

Brødkniv

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lave romkuglemasse:
3.
Kom kageresterne i en stor skål. Hak kagen lidt fra hinanden med en ske.
4.
Tilsæt kakao, hindbærmarmelade og romessens. Start med ganske lidt romessens, du kan altid tilføje mere, hvis du ønsker det.
5.
Pisk det hele hurtigt sammen med en elpisker.
6.
Hak nødderne fint. Kom dem op i skålen og bland det sammen. Se videoen.
7.
Hvis du ønsker mere chokoladesmag, kan du smelte lidt chokolade over vandbad og blande det i romkuglemassen. Se videoen.
8.
Smag din romkuglemasse til, så den bliver præcis, som du ønsker.
9.
Stil skålen i køleskabet i minimum 10 minutter.
Forme og pynte romkugler:
10.
Hæld lidt af dit ynglings-krymmel eller kokosmel i en lille skål.
11.
Tag en lille klump af romkuglemassen, og tril den til en kugle mellem hænderne.
12.
Vend kuglen rundt i krymmel eller kokosmel.
13.
Fortsæt sådan med resten af romkuglemassen.
14.
Opbevar dine romkugler på køl.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 314 kJ / 75 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 63 %
Heraf mættet fedt: 2,6 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer