- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Rødkålssalat med mormordressing
Rødkålssalat med mormordressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prøv vores lækre og friske rødkålssalat med mormordressinger! I opskriften møder den sprøde rødkål sødmen fra appelsin og dadler. Vores flødedressing med fløde, sukker og citron giver salaten et pift af mormor. Perfekt til jul, hvis du tør!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødkålssalat med mormordressing
Rødkålssalat:
½ lille rødkål (ca. 250 g)
½ rødkål (ca. 375 g)
¼ lille rødkål (ca. 125 g)
2 appelsiner
3 appelsiner
1 appelsin
250 g dadler
375 g dadler
125 g dadler
Evt. frisk persille til pynt
Mormordressing:
1 citron
1 citron
½ citron
½ dl piskefløde
¾ dl piskefløde
¼ dl piskefløde
1 spsk sukker
1 ½ spsk sukker
½ spsk sukker
Rødkål
Appelsin
Dadler (tørret)
Persille
Citron
Piskefløde
Sukker
Køkkenredskaber til rødkålssalat med mormordressing
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 lille skål
1 røreske
1 citruspresser
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Spiseske
Køkkenvægt
Lille røreskål
Røreske
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødkålssalat:
3.
Fjern eventuelle visne og grimme yderblade fra rødkålen, og skyl den. Se videoen.
4.
Skær en skive på cirka 3 centimeter af rødkålen i toppen. Læg derefter kålhovedet med skærefladen/toppen nedad mod skærebrættet.
5.
Skær rødkålen i stykker uden om stokken. Snit derefter stykker af rødkålen i fine strimler.
6.
Vask appelsinerne, og fileter dem i både. Skær bådene i tern, og kom dem op i skålen. Se videoen.
Vask appelsinerne, og fileter dem i både. Skær bådene i tern, og kom dem op i skålen. Se videoen.
Vask appelsinen, og fileter den i både. Skær bådene i tern, og kom dem op i skålen. Se videoen.
7.
Udsten dadlerne, hvis de er med sten. Skær dadlerne i skiver. Kom dem op i skålen med rødkålen.
Mormordressing:
8.
Skær citronen over, og pres den i en citruspresser, til du har 2 spsk. citronsaft.
Pres den halve citron i en citruspresser, til du har 1 spsk. citronsaft.
9.
Kom piskefløde, sukker og citronsaft i en kop eller en lille skål.
10.
11.
Hæld dressingen over salaten og bland rundt. Pynt eventuelt med skyllet persille.
12.
Lad eventuelt rødkålssalaten trække en halv time, inden du serverer den. Knas fra os!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 467 kJ / 104 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 49 %
heraf mættet fedt 0,5 g
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer