Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tærtedej:

3.

Kom alle ingredienserne i en skål, og rør dem sammen til en ensartet masse. Stil dejen i køleskabet, mens du arbejder videre.

Karamelliserede løg:

4.

Pil løgene, og skær dem i kvarter. Pil lagene fra hinanden. Se videoen.

5.

Kom olie på en stegepande, og varm den op til middelhøj varme.

6.

Kom løgene på panden, og sautér dem, til de bliver bløde og glasklare. Det tager cirka 3 minutter. Rør rundt i løgene undervejs. Se videoen.

7.

Hæld honning, eddike og salt på stegepanden, og skru ned på lav varme.

8.

Steg løgene i 5-10 minutter mere, indtil de begynder at karamellisere. De skal blive lidt brune.

9.

Kom de karamelliserede rødløg over på en tallerken, og sæt til side til senere.

Stege bacon:

10.

Kom bacon på en kold stegepande, og varm den op til middelhøj varme.

11.

Steg bacon, til den er gylden og sprød. Rør rundt undervejs.

12.

Kom et stykke køkkenrulle på en tallerken, og hæld baconen på. Lad den køle af, mens du fortsætter med resten af opskriften.

Rodfrugter:

13.

Skyl og skræl rødbeden. Skær den i tynde stave. Se videoen.

14.

Skyl og skræl pastinakkerne. Skær dem i tynde stave. Se videoen.

15.

Skyl og skræl gulerødderne eller bederne. Skær dem i tynde stave. Se videoen.

Tærtedej - fortsat:

16.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

17.

Smør en tærteform med lidt olie, og drys eventuelt med lidt mel.

18.

Tag tærtedejen ud af køleskabet, og fordel den jævnt ud i formen ved at trykke dejen ned i bunden og op ad siderne med hænderne. Prik lidt huller i bunden med en gaffel. Se videoen.

19.

Bag tærtedejen uden fyld i 5 minutter.

Æggemasse:

20.

Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld ægget op i en stor skål. Forsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

21.

Tilsæt hytteost, salt og peber, og rør rundt.

Samle tærte:

22.

Kom æggemassen op i den forbagte tærtedej.

23.

Læg rodfrugter oven på æggemassen, så stavene ligner en sol. Læg de forskellige rodfrugtstave skiftevis, så der kommer forskellige farver ved siden af hinanden. Pas på, at rodfrugtstavene ikke ender under æggemassen.

24.

Hæld de karamelliserede rødløg i midten af tærten.

25.

Læg baconen oven på løgene og lidt ud over tærten.

26.

Skyl timian grundigt i vand og dup det tørt med et rent viskestykke. Se videoen.

27.

Top tærten med friske timiankviste.

28.

Bag tærten i ovnen i cirka 30 minutter, eller til æggemassen har sat sig. Hold øje med tærten undervejs.

Næringsindhold per portion

Energi: 2762 kJ / 660 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 7,6 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Løg, skære i både

Løg, skære i både

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Sådan skræller du bolsjebeder

Sådan skræller du bolsjebeder

Pastinak i tykke og tynde stave

Pastinak i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Tærte i form

Tærte i form

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min