- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Rodfrugttærte med bacon
Rodfrugttærte med bacon
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
En lækker rodfrugttærte med bacon, går man sjældent galt i byen med. Den er sjov at lave, da du næsten skal lege mosaikkunstner, når rodfrugterne skal lægges i. Den toppes med karamelliserede løg og bacon, som giver en skøn smag.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugttærte med bacon
Tærtebund:
30 g. olie
45 g. olie
15 g. olie
200 g. neutral yoghurt
300 g. neutral yoghurt
100 g. neutral yoghurt
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
500 g. grahamsmel
120-130 g. hvedemel
180-190 g. hvedemel
60-70 g. hvedemel
½ tsk salt
¾ tsk salt
¼ tsk salt
1 tsk. olie til formen
1½ tsk. olie til formen
½ tsk. olie til formen
Karamelliserede løg:
2 rødløg
3 rødløg
1 rødløg
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. honning
1½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 tsk. eddike, fx balsamico
1½ tsk. eddike
½ tsk. eddike
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
Fyld:
2 pastinakker (ca. 120 g.)
3 pastinakker (ca. 180 g.)
1 pastinakker (ca. 60 g.)
1 stor rødbede (ca. 180 g.)
2 mellem rødbeder (ca. 270 g.)
1 mellem rødbede (ca. 90 g.)
2 gule beder eller gulerødder (ca. 180 g.)
3 gule beder eller gulerødder (ca. 270 g.)
1 gul bede eller gulerod (ca. 90 g.)
200 g. hytteost
300 g. hytteost
100 g. hytteost
4 æg
6 æg
2 æg
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
150 g. bacon i tern
225 g. bacon i tern
75 g. bacon i tern
8 kviste timian
12 kviste timian
4 kviste timian
Rapsolie
Yoghurt naturel
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Rødløg
Honning
Eddike - lagereddike
Pastinak
Rødbede
Gulerod
Hytteost
Æg
Peber
Bacon i tern
Timian (frisk)
Køkkenredskaber til rodfrugttærte med bacon
1 køkkenvægt
2 mellemstore skåle
1 teske
1 røreske
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 stegepander
1 spiseske
1 paletkniv
1 kartoffelskræller
1 kop eller glas
1 piskeris
2 tallerkener
1 køkkenrulle
1 tærteform (ca. 24 cm)
1 gaffel
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Mellem røreskål
Teske
Røreske
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Stegepande
Spiseske
Paletkniv
Kartoffelskræller
Kop
Piskeris
Middagstallerken
Køkkenrulle
Tærteform
Gaffel
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtedej:
3.
Kom alle ingredienserne i en skål, og rør dem sammen til en ensartet masse. Stil dejen i køleskabet, mens du arbejder videre.
Karamelliserede løg:
4.
Pil løgene, og skær dem i kvarter. Pil lagene fra hinanden. Se videoen.
5.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middelhøj varme.
6.
Kom løgene på panden, og sautér dem, til de bliver bløde og glasklare. Det tager cirka 3 minutter. Rør rundt i løgene undervejs. Se videoen.
7.
Hæld honning, eddike og salt på stegepanden, og skru ned på lav varme.
8.
Steg løgene i 5-10 minutter mere, indtil de begynder at karamellisere. De skal blive lidt brune.
9.
Kom de karamelliserede rødløg over på en tallerken, og sæt til side til senere.
Stege bacon:
10.
Kom bacon på en kold stegepande, og varm den op til middelhøj varme.
11.
Steg bacon, til den er gylden og sprød. Rør rundt undervejs.
12.
Kom et stykke køkkenrulle på en tallerken, og hæld baconen på. Lad den køle af, mens du fortsætter med resten af opskriften.
Rodfrugter:
13.
Skyl og skræl rødbeden. Skær den i tynde stave. Se videoen.
14.
Skyl og skræl pastinakkerne. Skær dem i tynde stave. Se videoen.
15.
Skyl og skræl gulerødderne eller bederne. Skær dem i tynde stave. Se videoen.
Tærtedej - fortsat:
16.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
17.
Smør en tærteform med lidt olie, og drys eventuelt med lidt mel.
18.
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og fordel den jævnt ud i formen ved at trykke dejen ned i bunden og op ad siderne med hænderne. Prik lidt huller i bunden med en gaffel. Se videoen.
19.
Bag tærtedejen uden fyld i 5 minutter.
Æggemasse:
20.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld ægget op i en stor skål. Forsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
21.
Tilsæt hytteost, salt og peber, og rør rundt.
Samle tærte:
22.
Kom æggemassen op i den forbagte tærtedej.
23.
Læg rodfrugter oven på æggemassen, så stavene ligner en sol. Læg de forskellige rodfrugtstave skiftevis, så der kommer forskellige farver ved siden af hinanden. Pas på, at rodfrugtstavene ikke ender under æggemassen.
24.
Hæld de karamelliserede rødløg i midten af tærten.
25.
Læg baconen oven på løgene og lidt ud over tærten.
26.
Skyl timian grundigt i vand og dup det tørt med et rent viskestykke. Se videoen.
27.
Top tærten med friske timiankviste.
28.
Bag tærten i ovnen i cirka 30 minutter, eller til æggemassen har sat sig. Hold øje med tærten undervejs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2762 kJ / 660 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 7,6 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer