- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Rodfrugtpizza med bulgursalat
Rodfrugtpizza med bulgursalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Har du nogensinde prøvet en pizza med dej af revne rodfrugter? Hvis ikke, så er det på tide! Måske overgår rodfrugtpizza den, du plejer at spise! Du kan spise din rodfrugtpizza med bulgursalat til, eller du kan lave 100% din egen favoritsalat.
TIP: Lav bulgursalaten før eller samtidig med du laver pizzaen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtpizza med bulgursalat
Pizza:
3 pastinakker eller persillerødder
4½ pastinakker eller persillerødder
1½ pastinakker eller persillerødder
3 gulerødder
4½ gulerødder
1½ gulerødder
4 æg
6 æg
2 æg
50 g. revet ost
75 g. revet ost
25 g. revet ost
Idéer til topping:
4 spsk. pesto
6 spsk. pesto
2 spsk. pesto
50 g. revet ost
75 g. revet ost
25 g. revet ost
Cherrytomater i halve
Squash i skiver
Pepperoni
Skinke i tern eller strimler
Kylling i tern
1 tsk. tørret oregano
Bulgursalat:
2 dl. bulgur
3 dl. bulgur
1 dl. bulgur
1 bolsjebede eller 1 kogt rødbede
1½ bolsjebede eller 1 kogt rødbede
½ bolsjebede eller 1 kogt rødbede
2 appelsiner
3 appelsiner
1 appelsiner
1 spsk. olivenolie
1½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1½ spsk. honning
½ spsk. honning
½ dl. frisk persille
¾ dl. frisk persille
¼ dl. frisk persille
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Pastinak
Gulerod
Æg
Revet ost
Pesto (grøn)
Cherrytomat
Squash
Pepperoni
Skinkestrimler
Kyllingetern
Oregano (tørret)
Bulgur
Bolsjebeder
Appelsin
Olivenolie
Honning
Persille
Salt
Peber
Køkkenredskaber til rodfrugtpizza med bulgursalat
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 tyndskræller eller kartoffelskræller
1 rivejern
1 stor skål
1 kop eller glas
2 bageplader
2 ark bagepapir
1 decilitermål
1 teske
1 lille skarp kniv
1 lille gryde med låg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 citruspresser
1 lille skål
1 rent viskestykke
Spiseske
Køkkenvægt
Tyndskræller
Rivejern
Stor røreskål
Kop
Bageplade
Bagepapir
Decilitermål
Teske
Urtekniv
Lille gryde
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Citruspresser
Lille røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizza:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Skyl og skræl pastinakker. Se videoen.
5.
Skyl og skræl gulerødder. Se videoen.
6.
Riv pastinakker og gulerødder på den grove side af et rivejern. Se videoen.
7.
Kom de revne rodfrugter op i en stor skål.
8.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det over i skålen med rodfrugterne. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Tilsæt osten, og rør blandingen godt sammen.
10.
Kom bagepapir på 2 bageplader.
11.
Del massen i 4 lige store klumper, og læg 2 klumper på hver bageplade med god afstand til hinanden. Pres dem flade, så de bliver 15-20 centimeter i diameter.
12.
Bag bundene i 10-15 minutter, til æggemassen har sat sig, og pizzabundene er let gyldne i kanten.
13.
Fordel pestoen på de fire forbagte bunde, og drys revet ost ovenpå.
14.
Kom topping på. Du kan vælge lige præcis den slags topping, du bedst kan lide.
15.
Bag bundene i yderligere 10 minutter, eller til osten er smeltet.
16.
Drys oregano på de færdige rodfrugtpizzaer
Bulgursalat:
17.
Kog bulguren efter pakkens anvisning. Lad bulguren køle helt af, når den er kogt.
18.
Skræl bolsjebeden, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tynde strimler. Se videoen.
19.
Skær appelsinerne over og filetér den ene af appelsinerne. Se videoen.
20.
Pres saften fra den anden appelsin med en citruspresser. Kom saften op i en mellemstor skål. Se videoen.
21.
Kom olivenolie og honning i skålen, og rør godt rundt.
22.
Tilsæt den afkølede bulgur, bolsjebedestavene og appelsinfileterne.
23.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
24.
Hak persillen groft, og kom den op i bulgursalaten. Bland det hele godt sammen. Se videoen.
25.
Smag salaten til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2356 kJ / 563 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 6,4 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer