
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Rodfrugtnuggets
Rodfrugtnuggets
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du har nok smagt nuggets med kylling før? I denne udgave er kyllingen skiftet ud med rodfrugter. Har du mod på at prøve at lave dine egne rodfrugtnuggets?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtnuggets
Rodfrugtsnuggets:
500 g. blandede rodfrugter (fx gulerødder, jordskokker, knoldselleri og rødbede)
750 g. blandede rodfrugter (fx gulerødder, jordskokker, knoldselleri og rødbede)
250 g. blandede rodfrugter (fx gulerødder, jordskokker, knoldselleri og rødbede)
2 æg
3 æg
1 æg
¾ dl. creme fraiche
1¼ dl. creme fraiche
½ dl. creme fraiche
1 dl. hvedemel
1½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 spsk. paprika
1½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
4 dl. pankorasp
6 dl. pankorasp
2 dl. pankorasp
Tilbehør:
Ketchup
Mayonnaise
Chilisovs

Pastinak

Æg

Creme fraiche

Hvedemel

Salt

Paprika

Pankorasp

Tomatketchup

Mayonnaise

Chilisovs (sød)
Køkkenredskaber til rodfrugtnuggets
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bageplade
1 bagepapir
1 kop
1 mellem skål
1 gaffel
1 dyb tallerken

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv

Bageplade

Bagepapir

Kop

Mellem skål

Gaffel

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugtnuggets
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Skyl og skræl rodfrugterne, og skær dem i store tern. Se videoen.
5.
Kom bagepapir på en bageplade.
6.
Slå et æg ud i en kop, og kom det derefter op i en mellemstor skål. Gør det samme med det andet æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og kom det derefter op i en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og kom det derefter op i en mellemstor skål. Se videoen.
7.
Kom creme fraichen op i skålen til æggene, og pisk det sammen.
Kom creme fraichen op i skålen til æggene, og pisk det sammen.
Kom creme fraichen op i skålen til ægget, og pisk det sammen.
8.
Kom hvedemel, salt og paprika op i skålen til æg og creme fraiche, og rør det til en ensartet masse med en gaffel.
9.
Kom pankoraspen op i en dyb tallerken.
10.
Kom et stykke rodfrugt ned i æggeblandingen. Brug en gaffel til at vende stykket, så æggemassen dækker det helt.
11.
Brug gaflen til at løfte stykket over i pankoraspen. Dæk det helt til med rasp.
12.
Læg den på bagepladen, og fortsæt på samme måde med resten af rodfrugtstykkerne.
13.
Bag dine rodfrugtnuggets i cirka 20 minutter. De skal være helt sprøde og gyldne.
14.
Lad dem køle af i 5 minutter, før du spiser dem.
15.
Server dem med ketchup, mayonnaise eller sød chilisauce til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1389 kJ / 332 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer