1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Rodfrugtnuggets

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rodfrugtnuggets

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Skyl og skræl rodfrugterne, og skær dem i store tern. Se videoen.

5.

Kom bagepapir på en bageplade.

6.

Slå et æg ud i en kop, og kom det derefter op i en mellemstor skål. Gør det samme med det andet æg. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop, og kom det derefter op i en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, og kom det derefter op i en mellemstor skål. Se videoen.

7.

Kom creme fraichen op i skålen til æggene, og pisk det sammen.

Kom creme fraichen op i skålen til æggene, og pisk det sammen.

Kom creme fraichen op i skålen til ægget, og pisk det sammen.

8.

Kom hvedemel, salt og paprika op i skålen til æg og creme fraiche, og rør det til en ensartet masse med en gaffel.

9.

Kom pankoraspen op i en dyb tallerken.

10.

Kom et stykke rodfrugt ned i æggeblandingen. Brug en gaffel til at vende stykket, så æggemassen dækker det helt.

11.

Brug gaflen til at løfte stykket over i pankoraspen. Dæk det helt til med rasp.

12.

Læg den på bagepladen, og fortsæt på samme måde med resten af rodfrugtstykkerne.

13.

Bag dine rodfrugtnuggets i cirka 20 minutter. De skal være helt sprøde og gyldne.

14.

Lad dem køle af i 5 minutter, før du spiser dem.

15.

Server dem med ketchup, mayonnaise eller sød chilisauce til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1389 kJ / 332 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min