- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Rodfrugtchips i air fryer
Rodfrugtchips i airfryer
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Elsker du også sprøde salte chips? Har du prøvet at lave dine egne? Her har du muligheden for at lave dine egne chips af rodfrugter i en air fryer. De er heeeelt vildt sprøde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtchips i air fryer
Rodfrugtchips:
80 g. sød kartoffel
140 g. sød kartoffel
40 g. sød kartoffel
60 g. rødbede
90 g. rødbede
30 g. rødbede
60 g. pastinak
90 g. pastinak
30 g. pastinak
1 spsk. smagsneutral olie (fx solsikkekerneolie)
1½ spsk. smagsneutral olie (fx solsikkekerneolie)
½ spsk. smagsneutral olie (fx solsikkekerneolie)
½ tsk. salt til hver skål
1 tsk. salt til hver skål
¼ tsk. salt til hver skål
Lidt ekstra salt til at drysse på rodfrugtchipsene
Sød kartoffel (batat)
Rødbede
Pastinak
Solsikkeolie
Salt
Køkkenredskaber til rodfrugtchips i air fryer
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 mandolinjern eller 1 stor skarp kniv
3 mellem skåle
1 rent viskestykke
1 plastikpose eller stor skål
1 air fryer
2 paletknive eller 1 madpincet
1 stykke madpakkepapir
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Kartoffelskræller
Mandolinjern
Mellem røreskål
Viskestykke
Plastikpose
Paletkniv
Madpapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugtchips:
3.
Skyl og skræl den søde kartoffel. Se videoen.
4.
Skyl og skræl rødbeden.
5.
Skyl og skræl pastinakken. Se videoen.
6.
Skær kartoffel, pastinak og rødbede i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver.
Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.
Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.
7.
Fyld tre skåle med vand, og tilsæt ½ tsk. salt til hver skål. Kom hver slags rodfrugt ned i hver sin skål, så rødbederne ikke farver de andre rodfrugter. Lad dem stå i 5-10 minutter og trække.
Fyld tre skåle med vand, og tilsæt 1 tsk. salt til hver skål. Kom hver slags rodfrugt ned i hver sin skål, så rødbederne ikke farver de andre rodfrugter. Lad dem stå i 5-10 minutter og trække.
Fyld tre skåle med vand, og tilsæt ¼ tsk. salt til hver skål. Kom hver slags rodfrugt ned i hver sin skål, så rødbederne ikke farver de andre rodfrugter. Lad dem stå i 5-10 minutter og trække.
8.
Tag rodfrugterne op af vandet, og tør dem med et rent viskestykke.
9.
Læg rodfrugterne i en frysepose, og hæld lidt olie i. Luk posen godt sammen, og ryst den, indtil der er olie på alle rodfrugterne.
10.
Tag rodfrugterne op af posen, og læg dem i ét lag i airfryeren.
11.
Tænd airfryeren på 180 grader, og tjek til rodfrugterne efter et par minutter. Hvis chipsene er klumpet sammen, så skil dem ad igen. De skal tilberedes i cirka 5 minutter i alt.
12.
Læg de færdige rodfrugtchips til afkøling på et stykke madpakkepapir, og fortsæt på samme måde med resten.
13.
Drys chipsene med lidt salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 259 kJ / 62 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 0,04 g.
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer