
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Rodfrugtboller med havregryn
Rodfrugtboller med havregryn
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kom rodfrugter i dejen, og gør dine boller super saftige og lidt søde. Prøv opskriften her, og vælg selv, om dine boller skal være lyse, orange eller røde. Farv dem med knoldselleri, gulerod eller rødbede.
Opskriften giver cirka 16 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtboller med havregryn
Ingredienser
200 g. gulerod, rødbede eller knoldselleri
25 g. gær
2 ½ dl. vand
2 ½ dl. kærnemælk
2 ½ dl. finvalsede havregryn
2 tsk. groft salt
3 dl. grahamsmel
Ca. 6 dl. hvedemel
Pensling
½ dl kærnemælk
Drys
2 spsk. birkes, havregryn eller sesamfrø

Gær

Vand

Kærnemælk

Havregryn

Salt

Grahamsmel

Hvedemel
Køkkenredskaber til rodfrugtboller med havregryn
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 mellem skål
1 røreske
Husholdningsfilm
1 brødkniv
Bagepapir
1 bageplade
1 viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Rivejern

Mellem røreskål

Røreske

Husholdningsfilm

Brødkniv

Bagepapir

Bageplade

Viskestykke

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Læg bagepapir på to bageplader.
4.
Skyl de valgte rodfrugter fri for jord under koldt vand.
5.
Skræl rodfrugterne. Se videoen.
6.
Riv rodfrugterne groft på et rivejern. Se videoen.
7.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
8.
Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
9.
Hæld vand og kærnemælk op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
10.
Kom den revne rodfrugt, havregryn og salt i skålen. Rør det sammen.
11.
Kom grahamsmel i skålen. Bland det sammen.
12.
Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt i dejen undervejs.
13.
Ælt dejen færdig på bordet, og kom dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 15 minutter. Se videoen.
14.
Tænd ovnen på 225 grader.
15.
Rul dejen til en pølse, og del den i 16 stykker.
16.
Form hvert stykke dej til en bolle, og sæt dem på bagepladerne. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i cirka 30 minutter.
17.
Pensl bollerne med kærnemælk, og drys dem med det valgte drys. Se videoen.
18.
Sæt en plade med boller midt i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. Bag den anden plade lige efter. Se videoen.
19.
Lad de færdigbagte rodfrugtboller køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 701 kJ / 167 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 80 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer