- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Rodfrugtboller med havregryn
Rodfrugtboller med havregryn
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kom rodfrugter i dejen, og gør dine boller super saftige og lidt søde. Prøv opskriften her, og vælg selv, om dine boller skal være lyse, orange eller røde. Farv dem med knoldselleri, gulerod eller rødbede.
Opskriften giver cirka 16 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtboller med havregryn
Ingredienser
200 g. gulerod, rødbede eller knoldselleri
25 g. gær
2 ½ dl. vand
2 ½ dl. kærnemælk
2 ½ dl. finvalsede havregryn
2 tsk. groft salt
3 dl. grahamsmel
Ca. 6 dl. hvedemel
Pensling
½ dl kærnemælk
Drys
2 spsk. birkes, havregryn eller sesamfrø
Gær
Vand
Kærnemælk
Havregryn
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Køkkenredskaber til rodfrugtboller med havregryn
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 mellem skål
1 røreske
Husholdningsfilm
1 brødkniv
Bagepapir
1 bageplade
1 viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Rivejern
Mellem røreskål
Røreske
Husholdningsfilm
Brødkniv
Bagepapir
Bageplade
Viskestykke
Bagepensel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Læg bagepapir på to bageplader.
4.
5.
6.
Riv rodfrugterne groft på et rivejern. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
Kom den revne rodfrugt, havregryn og salt i skålen. Rør det sammen.
11.
12.
Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt i dejen undervejs.
13.
Ælt dejen færdig på bordet, og kom dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 15 minutter. Se videoen.
14.
15.
Rul dejen til en pølse, og del den i 16 stykker.
16.
Form hvert stykke dej til en bolle, og sæt dem på bagepladerne. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i cirka 30 minutter.
17.
Pensl bollerne med kærnemælk, og drys dem med det valgte drys. Se videoen.
18.
Sæt en plade med boller midt i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. Bag den anden plade lige efter. Se videoen.
19.
Lad de færdigbagte rodfrugtboller køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 701 kJ / 167 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 80 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer