
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Rodfrugter>
- Rodfritter med timian
Rodfritter med timian
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Nem

Fritter behøver ikke at blive friturestegte, for at være lækre. Du kan også få den sprøde effekt ved at lave dem i ovnen uden olie. Servér rodfritterne som tilbehør til aftensmaden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfritter med timian
Ingredienser
500 g. gulerødder
750 g. gulerødder
250 g. gulerødder
500 g. pastinakker
750 g. pastinakker
250 g. pastinakker
500 g. knoldselleri (ca. ½ knoldselleri)
750 g. knoldselleri (ca. 1 knoldselleri)
250 g. knoldselleri (ca. ¼ knoldselleri)
3 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. tørret timian, eller 5 stilke frisk timian
1 ½ tsk. tørret timian, eller 7 ½ stilke frisk timian
½ tsk. tørret timian, eller 2 ½ stilke frisk timian
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber

Gulerod

Pastinak

Knoldselleri

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Salt

Peber
Køkkenredskaber til rodfritter med timian
2 måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 stor skål
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade
Bagepapir
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller

Måleskeer

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Røreske

Stor røreskål

Bageplade

Bagepapir

Køkkenvægt

Kartoffelskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Læg bagepapir på to bageplader. Tænd ovnen på 180 grader.
Læg bagepapir på tre bageplader. Tænd ovnen på 180 grader.
Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader.
4.
Vask, og skræl gulerødder. Se videoen.
5.
Vask, og skræl pastinakker. Se videoen.
6.
Vask, og skræl selleri. Skær det ud i stave på størrelse med en pommes frittes. Kom stavene op i en skål eller en stor frysepose. Se videoen.
7.
Skær toppen af gulerødderne. Skær dem ud i stave på størrelse med en pommes frittes. Kom stavene op i samme skål som de andre stave. Se videoen.
8.
Skær toppen af pastinakkerne. Skær dem ud i stave på størrelse med en pommes frittes. Kom stavene op i samme skål som de andre stave. Se videoen.
9.
Hvis du bruger frisk timian, så skyl den i koldt vand. Se videoen.
10.
Hæld olie i skålen eller i fryseposen, og bland rodfrugterne med timian, salt og peber.
11.
Hæld rodfrugterne ud på bagepladen, og fordel dem. Sæt rodfrugterne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er møre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1133 kJ / 271 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 1,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer