Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Læg bagepapir på to bageplader. Tænd ovnen på 180 grader.
Læg bagepapir på tre bageplader. Tænd ovnen på 180 grader.
Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader.

4.

Vask, og skræl gulerødder. Se videoen.

5.

Vask, og skræl pastinakker. Se videoen.

6.

Vask, og skræl selleri. Skær det ud i stave på størrelse med en pommes frittes. Kom stavene op i en skål eller en stor frysepose. Se videoen.

7.

Skær toppen af gulerødderne. Skær dem ud i stave på størrelse med en pommes frittes. Kom stavene op i samme skål som de andre stave. Se videoen.

8.

Skær toppen af pastinakkerne. Skær dem ud i stave på størrelse med en pommes frittes. Kom stavene op i samme skål som de andre stave. Se videoen.

9.

Hvis du bruger frisk timian, så skyl den i koldt vand. Se videoen.

10.

Hæld olie i skålen eller i fryseposen, og bland rodfrugterne med timian, salt og peber.

11.

Hæld rodfrugterne ud på bagepladen, og fordel dem. Sæt rodfrugterne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er møre.

Næringsindhold per portion

Energi: 1133 kJ / 271 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 1,1 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Pastinak i tykke og tynde stave

Pastinak i tykke og tynde stave

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min