
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Rødbedechips
Rødbedechips i ovn
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Chips er bare godt. Punktum. Og når de er lavet på rødbede, så kan dine forældre ikke sige nej ;-) Selvom de knaser og smager salte og lækre. Opskriften på rødbedechips er bagt i ovnen, men du kan også bruge en airfryer. De skal have 9-10 minutter ved 200 grader og ligge i et lag. Ryst kurven undervejs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedechips
Ingredienser
500 g. rødbeder
2 spsk. olie
½ tsk. salt

Rødbede

Olie - smagsneutral

Salt
Køkkenredskaber til rødbedechips
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 grøntsagsbørste
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv eller 1 mandolinjern
1 mellemstor skål
Bagepapir
1 bageplade

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Grøntsagsbørste

Kartoffelskræller

Skærebræt

Mandolinjern

Stor røreskål

Bagepapir

Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
4.
Vask rødbederne grundigt med en grøntsagsbørste. Skær enderne af. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle rødbederne med en kartoffelskræller. Du kan eventuelt tage tynde plastikhandsker på, hvis du vil undgå røde fingre.
5.
Skær rødbederne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær rødbederne i papirstynde skiver på mandolinjernet.
6.
Kom rødbede-skiverne, olie og salt i en skål. Vend rødbederne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Tag en tynd plastikhandske på, og vend rødbederne med hænderne.
7.
Fordel rødbede-skiverne på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag.
8.
Bag rødbede-skiverne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.
9.
Lad dine rødbede-chips køle af, og server dem som en lækker snack.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 527 kJ / 126 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 0 g.
Kostfibre: 0 %