Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rødbeder:

3.

Skrub rødbederne rene med en grøntsagsbørste. Skyl dem i koldt vand.

4.

Kom rødbederne op i en gryde, og dæk dem med vand. Læg låg på. Bring dem i kog ved middelhøj varme. Skru lidt ned for varmen, når vandet koger, og lad rødbederne koge i 45 minutter.

5.

Hæld det kogende vand fra rødbederne gennem et dørslag. Kom rødbederne tilbage i gryden, og fyld den med koldt vand. Så kan rødbederne køle af, mens du fortsætter med resten af opskriften.

Skolde glas:

6.

Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde.

7.

Stil et patentglas og låget til glasset i håndvasken, og fyld begge dele med kogende vand.

8.

Lad det stå, mens du fortsætter med opskriften.

Lage:

9.

Kom lagereddike, sukker, salt og peberkorn i en lille gryde. Lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Rør undervejs i gryden. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm.

10.

Tilsæt eventuelt konserveringsmiddel.

Rødbeder, fortsat:

11.

Skær rodspids og top af rødbederne.

12.

Gnid skrællen af rødbederne, og skyl dem.

13.

Skær dem i skiver på cirka en halv centimeters tykkelse.

14.

Hæld det kogte vand ud af patentglasset og låget. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen, hvis vandet stadig er meget varmt.

15.

Kom rødbedeskiverne i det skoldede glas.

16.

Hvis du gerne vil have peberrod i dine syltede rødbeder, så skræl peberroden, skær den i tykke skiver og kom dem øverst i glasset.

17.

Hæld eddikelagen over rødbedeskiverne i sylteglasset. Rødbedeskiverne skal være helt dækket af lage.

18.

Kom låget på med det samme uden at røre lågets inderside.

19.

Lad glasset stå på køkkenbordet, mens det køler af.

Hvis du skal bruge rødbederne med det samme, så spis dem til den ret, du ønsker, når lagen ikke længere er varm. Ellers skal glasset på køl, til du skal bruge rødbederne. De kan holde sig i lang tid på køl, hvis du har brugt konserveringsmiddel.

Næringsindhold per portion

Energi: 1636 kJ / 391 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 90 %

Fedt: 2 %

Kostfibre: 3 %

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 240 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min