Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger. Hæld det op i en skål.

4.

Skær de forkogte rødbeder i mindre stykker, og kom dem ned i skålen med det lunkne vand. Blend med en stavblender i 1-2 minutter.

5.

Tilsæt gær, og rør rundt, til gæren er opløst.

6.

Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør dejen sammen.

7.

Kom hvedemelet i skålen lidt ad gangen. Rør rundt imens. På den måde slår du luft i dejen med røreskeen.

8.

Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Måske skal du bruge en lille smule ekstra mel. Se videoen.

9.

Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve i 30 minutter.

Forme boller:

10.

Kom bagepapir på en bageplade.

11.

Del dejen i 8-10 stykker, og form dem til boller. Se videoen.

12.

Dæk dem med et rent viskestykke, og tænd ovnen på 210 grader. Lad bollerne hæve et lunt sted i 20-30 minutter, mens ovnen bliver varm.

Bage boller:

13.

Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen. Pensl bollerne med ægget. Se videoen.

14.

Bag bollerne, til de er gyldne. Det tager cirka 12-15 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1933 kJ / 462 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 75 %

Fedt: 7 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Dej, ælte

Dej, ælte

Bagværk, folde og trille boller

Bagværk, folde og trille boller

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 145 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 62 min