![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Rød linsesuppe
Rød linsesuppe
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Film 42: Rød linsesuppe](/remote.axd/tv.samvirke.dk/49543329/56146612/f40b6b15b42b0eb0443742d40cfecde1/1920x/thumbnail-5.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Den her suppe er blød som en smoothie! Cremet, lækker og lidt spicy. Sig goddag til din nye favorit-suppe! Og sig så, whaaaat?! Rød linsesuppe giver cirka 1 kg CO2/kg måltid. Det er 20 gange mindre CO2 end gullash-suppe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rød linsesuppe
Suppe:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ chili
¾ chili
¼ chili
2 dl. røde linser
3 dl. røde linser
1 dl. røde linser
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 spsk. tørret oregano
1 ½ spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret oregano
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 dl. fløde
1 ½ dl. fløde
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
Tilbehør:
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
100 g. fetaost
150 g. fetaost
50 g. fetaost
1 fuldkorns-flute
1 ½ fuldkorns-flute
½ fuldkorns-flute
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/4byp0v3n/chili.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Chili
![](/media/2aclbdwn/r-de-linser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Linser (røde)
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/essjmeqz/spidskommen.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stødt spidskommen
![](/media/kqspl0oo/fdb_-oregano_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Oregano (tørret)
![](/media/pivfvzwz/hakkede_tomater-08-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hakkede tomater
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/zjcdouoj/bouillon-edit-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbouillon
![](/media/owanodvu/fdb-piskefloede_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskefløde
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/nivfv5nu/fdb-persille_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persille
![](/media/41alhp2r/fdb_-salatost_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fetaost
![](/media/hpyldxzy/coop120919-baguette-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flute, fuldkorn
Køkkenredskaber til rød linsesuppe
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 stavblender
1 mellemstor skål
1 viskestykke
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/c0pjhfgr/stavblender-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stavblender
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pil løg og hvidløg. Skær dem i store stykker.
4.
Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i store stykker. Se videoen.
5.
Skyl æblet. Skær kernehuset ud, og skær æblet i store stykker.
6.
Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili groft. Tag eventuelt en plastik-handske eller en fryse-pose om hånden, når du ordner chili. Se videoen.
7.
Skyl de røde linser under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
8.
Kom olie i en stor gryde og varm den op til middel varme.
9.
Kom løg, hvidløg og chili i. Steg det i cirka 2 minutter. Rør rundt imens.
10.
Kom gulerødder, æbler, spidskommen og oregano i gryden og steg videre i 2 minutter. Rør indimellem.
11.
Kom de røde linser, hakkede tomater, vand og grøntsagsbouillon i gryden. Kom låg på og bring suppen i kog. Skru ned på lav varme og lad suppen koge i cirka 30 minutter. Rør undervejs, så suppen ikke brænder på.
12.
Kom fløde i suppen, rør rundt og lad den koge 1 minut mere.
13.
Stil gryden ned i vasken. Blend suppen med en stavblender. Pas på det ikke sprøjter! Se videoen.
14.
Smag suppen til med salt og peber.
Tilbehør:
15.
Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
16.
Hak persillen fint. Se videoen.
Hak persillen fint. Se videoen.
17.
Skær eller smuldr fetaosten i små stykker.
18.
Rist brødet.
Servering:
19.
Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1879 kJ / 449 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer