- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Rød linsesuppe
Rød linsesuppe
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Den her suppe er blød som en smoothie! Cremet, lækker og lidt spicy. Sig goddag til din nye favorit-suppe! Og sig så, whaaaat?! Rød linsesuppe giver cirka 1 kg CO2/kg måltid. Det er 20 gange mindre CO2 end gullash-suppe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rød linsesuppe
Suppe:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ chili
¾ chili
¼ chili
2 dl. røde linser
3 dl. røde linser
1 dl. røde linser
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 spsk. tørret oregano
1 ½ spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret oregano
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 dl. fløde
1 ½ dl. fløde
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
Tilbehør:
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
100 g. fetaost
150 g. fetaost
50 g. fetaost
1 fuldkorns-flute
1 ½ fuldkorns-flute
½ fuldkorns-flute
Løg
Hvidløg
Gulerod
Æble
Chili
Linser (røde)
Olie - smagsneutral
Stødt spidskommen
Oregano (tørret)
Hakkede tomater
Vand
Grøntsagsbouillon
Piskefløde
Peber
Salt
Persille
Fetaost
Flute, fuldkorn
Køkkenredskaber til rød linsesuppe
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 stavblender
1 mellemstor skål
1 viskestykke
Decilitermål
Spiseske
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Stor gryde
Grydeske
Stavblender
Mellem røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pil løg og hvidløg. Skær dem i store stykker.
4.
Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i store stykker. Se videoen.
5.
6.
Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili groft. Tag eventuelt en plastik-handske eller en fryse-pose om hånden, når du ordner chili. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
Kom de røde linser, hakkede tomater, vand og grøntsagsbouillon i gryden. Kom låg på og bring suppen i kog. Skru ned på lav varme og lad suppen koge i cirka 30 minutter. Rør undervejs, så suppen ikke brænder på.
12.
13.
Stil gryden ned i vasken. Blend suppen med en stavblender. Pas på det ikke sprøjter! Se videoen.
14.
Tilbehør:
15.
Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
16.
17.
18.
Servering:
19.
Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1879 kJ / 449 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer