
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Risotto
Risotto
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Nem

Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til risotto
Risotto:
2 porrer
3 porrer
1 porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
2 dl. risotto-ris
3 dl. risotto-ris
1 dl. risotto-ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
4 spsk. revet parmesanost
6 spsk. revet parmesanost
2 spsk. revet parmesanost

Porre

Gulerod

Smør

Risotto-ris

Vand

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Parmesanost
Køkkenredskaber til risotto
2 måleskeer
1 grydeske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde med låg
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 rivejern
1 kartofflelskræller

Måleskeer

Grydeske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Mellem gryde

Køkkenvægt

Målebæger

Rivejern

Kartoffelskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered grøntsagerne:
3.
Skyl, og rens porrerne. Se videoen.
Skyl, og rens porrerne. Se videoen.
Skyl, og rens porren. Se videoen.
4.
Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porrerne i tynde strimler.
Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porrerne i tynde strimler.
Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porren i tynde strimler.
5.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på cirka 3 centimeter. Se videoen.
Skyl, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave på cirka 3 centimeter. Se videoen.
6.
Kom smørret i en gryde, og smelt det.
Risotto:
7.
Kom porrer og gulerødder i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
Kom porre og gulerod i gryden, og svits det i 1-2 minutter. Det må ikke blive brune. Se videoen.
8.
Kom risene i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. Rør imens.
9.
Hæld vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.
10.
Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Se videoen.
11.
Læg låg på gryden, og kog cirka 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt lidt mere vand, hvis risottoen bliver tør.
12.
Kom revet parmesanost i gryden lige inden servering, og rør rundt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer