Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Forbered grøntsagerne:

3.

Skyl, og rens porrerne. Se videoen.

Skyl, og rens porrerne. Se videoen.

Skyl, og rens porren. Se videoen.

4.

Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porrerne i tynde strimler.

Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porrerne i tynde strimler.

Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porren i tynde strimler.

5.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på cirka 3 centimeter. Se videoen.
Skyl, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave på cirka 3 centimeter. Se videoen.

6.

Kom smørret i en gryde, og smelt det.

Risotto:

7.

Kom porrer og gulerødder i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
Kom porre og gulerod i gryden, og svits det i 1-2 minutter. Det må ikke blive brune. Se videoen.

8.

Kom risene i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. Rør imens.

9.

Hæld vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.

10.

Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Se videoen.

11.

Læg låg på gryden, og kog cirka 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt lidt mere vand, hvis risottoen bliver tør.

12.

Kom revet parmesanost i gryden lige inden servering, og rør rundt.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min