- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Grill og bålmad>
- Ribeye steaks med kartoffelbåde
Ribeye steaks med kartoffelbåde - steaks
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Daniel er juniorkok i GoCook, og er vild med barbecue ligesom australierne. Han elsker at stege en god steak såsom en ribeye. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til eller en anden salat efter årstiden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ribeye steaks med kartoffelbåde
Kartoffelbåde:
4-5 bagekartofler
6-7 ½ bagekartofler
2-2 ½ bagekartofler
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Mangosalat:
1 mango
1 ½ mango
½ mango
½ icebergsalat
¾ icebergsalat
¼ icebergsalat
1 mild rød chili
1½ mild rød chili
½ mild rød chili
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
1 spsk. sennep
1 ½ spsk. sennep
½ spsk. sennep
2 spsk. honning
3 spsk. honning
1 spsk. honning
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
Rib-eye-bøffer:
4 rib-eye steaks
6 rib-eye steaks
2 rib-eye steaks
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
2 spsk. smør til stegning
3 spsk. smør til stegning
1 spsk. smør til stegning
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Bagekartoffel
Olie - smagsneutral
Paprika
Salt
Peber
Mango
Icebergsalat
Chili
Rødløg
Avocado
Sennep
Honning
Eddike - lagereddike
Rib-eye steak
Smør
Køkkenredskaber: til ribeye steaks med kartoffelbåde
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 frysepose
Bagepapir
1 bageplade
1 lille skarp kniv eller tyndskræller
1 stor skål
1 syltetøjsglas med låg eller meljævner
1 tallerken
1 stegepande
1 spatel
Spiseske
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Frysepose
Bagepapir
Bageplade
Urtekniv
Stor røreskål
Sylteglas
Middagstallerken
Stegepande
Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelbåde:
3.
4.
Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose. Se videoen.
5.
6.
7.
Mangosalat:
8.
Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Se videoen.
9.
10.
11.
Kan udelades: Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
12.
Se videoen.
Se videoen.
13.
14.
Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.
15.
Rib-eye-bøffer:
16.
Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
17.
18.
19.
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. De må ikke røre ved hinanden. Få eventuelt hjælp af en voksen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Steg bøfferne i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter mere. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er. De skal føles ligesom huden mellem din tommel- og pegefinger.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4148 kJ / 992 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 26 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 17,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer