- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Rejesalat
Rejesalat
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
En hjemmelavet rejesalat på frokostbordet, vil få alles mundvand til at løbe om kamp. Den er nem og hurtig at lave, så vask hænderne og kom i sving.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rejesalat
Rejesalat:
200 g. rejer
300 g. rejer
100 g. rejer
200 g. aspargessnitter
300 g. aspargessnitter
100 g. aspargessnitter
2 dl. creme fraiche
3 dl. creme fraiche
1 dl. creme fraiche
½ dl. frisk dild
¾ dl. frisk dild
¼ dl. frisk dild
1 citron
1½ citron
½ citron
¼ tsk. salt
¼ tsk. salt
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
¼ tsk. peber
¼ tsk. peber
Tilbehør:
4 skiver franskbrød eller rugbrød
Rejer
Hvide asparges
Creme fraiche
Dild
Citron
Salt
Peber
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til rejesalat
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
2 sier
1 mellem skål
1 spiseske
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Si
Mellem røreskål
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rejesalat:
3.
Hæld lagen fra rejerne, og lad dem dryppe af i en si.
4.
Hæld lagen fra aspargesene, og lad også dem dryppe af i en si.
5.
Kom creme fraiche op i en skål.
6.
Vask dilden, og hak den fint. Kom den op i skålen til creme fraichen. Se videoen.
7.
Skær citronen over, og pres saften på en citruspresser. Se videoen.
8.
Smag creme fraichen til med citronsaft, salt og peber.
9.
Vend rejerne og aspargesene i creme fraichen. Så er din rejesalat færdig.
10.
Server brød til rejesalaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 858 kJ / 205 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer