
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Rejer i sur-sød-sovs
Rejer i sur-sød-sovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand fik Mikkel serveret denne klassiske asiatiske ret, som smager både surt og sødt. Lyder det mærkeligt? Det smager ihvert fald helt vildt godt – prøv selv! :)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rejer i sur-sød-sovs
Ris:
3 dl. fuldkornsris
4 ½ dl. fuldkornsris
2 dl. fuldkornsris
6 dl. vand
9 dl. vand
4 dl. vand
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids
Sur-sød sovs:
1 lille løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 cm. ingefær
3 cm ingefær
1 cm ingefær
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
½ squash
¾ squash
¼ squash
½ dåse ananas (125 g. frugt + 1 dl saft)
¾ dåse ananas (190 g. frugt + 1 ½ dl saft)
¼ dåse ananas (70 g. frugt + ½ dl saft)
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
1 spsk. ketchup
1 ½ spsk. ketchup
½ spsk. ketchup
1 spsk. soja
1 ½ spsk. soja
½ spsk. soja
2 tsk. brun farin eller sukker
3 tsk. brun farin eller sukker
1 tsk. brun farin eller sukker
½ terning fiske- eller hønsebouillon
¾ terning fiske- eller hønsebouillon
¼ terning fiske- eller hønsebouillon
1 spsk. majsstivelse
1 ½ spsk. majsstivelse
½ spsk. majsstivelse
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
200 g. store rejer
300 g. store rejer
100 g. store rejer

Brune ris (fuldkornsris)

Vand

Salt

Løg

Hvidløg

Ingefær (frisk)

Gulerod

Peberfrugt

Squash

Ananas (dåse)

Olie - smagsneutral

Eddike - lagereddike

Tomatketchup

Soja

Brun farin

Fiskebouillon

Majsstivelse

Rejer
Køkkenredskaber: til rejer i sur-sød-sovs
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tallerken
1 gulerodsskræller
1 si
1 stegepande
1 spatel
1 glas

Decilitermål

Teske

Spiseske

Stor gryde

Grydelåg

Gaffel

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Middagstallerken

Kartoffelskræller

Si

Stegepande

Spatel

Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris. Se videoen.
Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris. Se videoen.
4.
Sluk for risene, og lad dem hvile i 10 minutter. Løsn dem med en gaffel.
Sur-sød sovs:
5.
Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og og snit løg og hvidløg fint. Kom det over på en tallerken. Se videoen.
6.
Skræl ingefæren med en teske, og riv det fint. Kom det over på tallerknen. Se videoen.
7.
Skræl gulerødderne. Skyl peberfrugten og squash. Skær peberfrugt, squash og gulerødder i tern på cirka 1x1 centimeter. Kom dem over på tallerknen. Se videoen.
8.
Hæld ananassen i en si, og gem saften. Skær ananassen i terninger på cirka 1 x 1 centimeter.
9.
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom alle grøntsagerne fra tallerknen samt ananassen over på stegepanden. Svits det hele i 4 minutter, og sluk for varmen. Hæld grøntsagerne tilbage på tallerknen.
10.
Kom ananassaft, eddike, ketchup, soja, sukker og bouillon på stegepanden. Kog det hele i 1 minut.
11.
Hæld majsstivelse og vand i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Der må ikke være klumper. Hæld blandingen i stegepanden, mens du rører rundt. Kog i 1 minut. Sovsen skal være ret tyk. Smag til.
12.
Kom grøntsager og rejer tilbage i stegepanden, og bland det sammen med sovsen. Kog retten i 2-3 minutter, til rejer og grøntsager er varmet op.
13.
Server sovsen sammen med risene.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1441 kJ / 344 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 17 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer