- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Rejecocktail
Rejecocktail
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Du kan brilliere ved at servere en lækker, frisk rejecocktail - og dét er uden du behøver anstrenge dig særligt, for det er faktisk en meget nem opskrift. Servér den med en hjemmelavet Thousand Island-dressing og frikbagte grovflutes til.
Tip: Du behøver ikke have specielle glas til servering; du kan sagtens bruge almindelige drikkeglas eller små glasskåle.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rejecocktail
Thousand Island dressing:
½ fed hvidløg
¼ fed hvidløg
3 dl A38 eller yoghurt naturel
1 ½ dl A38 eller yoghurt naturel
4 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup
1 knivspids cayennepeber eller chili
½ knivspids cayennepeber eller chili
1 knivspids salt
½ knivspids salt
Salat:
200 g. rejer
300 g. rejer
100 g. rejer
½ salathoved
¾ salathoved
¼ salathoved
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
2 tomater
3 tomater
1 tomat
1 dl dild
1 ½ dl dild
½ dl dild
Tilbehør:
4 skiver fuldkornsbrød
6 stk. fuldkornsbrød
Hvidløg
Yoghurt naturel
Tomatketchup
Cayennepeber
Salt
Rejer
Grønt salathoved
Avocado
Tomat
Dild
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til rejecocktail
1 sæt måleskeer
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 røreske
1 si
1 rent viskestykke
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 spiseske
4 serveringsglas/små glasskåle
2 serveringsglas/små glasskåle
1 hvidløgspresser
Måleskeer
Skærebræt
Urtekniv
Lille røreskål
Røreske
Si
Viskestykke
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Spiseske
Glasskål
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
4.
5.
Salat:
6.
Hæld rejerne i en si, og lad dem dryppe af.
7.
8.
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Skrab forsigtigt kødet ud af skallen med en ske, og skær det tern. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 839 kJ / 200 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt 2,3g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer