
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Rejecocktail
Rejecocktail
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du kan brilliere ved at servere en lækker, frisk rejecocktail - og dét er uden du behøver anstrenge dig særligt, for det er faktisk en meget nem opskrift. Servér den med en hjemmelavet Thousand Island-dressing og frikbagte grovflutes til.
Tip: Du behøver ikke have specielle glas til servering; du kan sagtens bruge almindelige drikkeglas eller små glasskåle.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rejecocktail
Thousand Island dressing:
½ fed hvidløg
¼ fed hvidløg
3 dl A38 eller yoghurt naturel
1 ½ dl A38 eller yoghurt naturel
4 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup
1 knivspids cayennepeber eller chili
½ knivspids cayennepeber eller chili
1 knivspids salt
½ knivspids salt
Salat:
200 g. rejer
300 g. rejer
100 g. rejer
½ salathoved
¾ salathoved
¼ salathoved
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
2 tomater
3 tomater
1 tomat
1 dl dild
1 ½ dl dild
½ dl dild
Tilbehør:
4 skiver fuldkornsbrød
6 stk. fuldkornsbrød

Hvidløg

Yoghurt naturel

Tomatketchup

Cayennepeber

Salt

Rejer

Grønt salathoved

Avocado

Tomat

Dild

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til rejecocktail
1 sæt måleskeer
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 røreske
1 si
1 rent viskestykke
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 spiseske
4 serveringsglas/små glasskåle
2 serveringsglas/små glasskåle
1 hvidløgspresser

Måleskeer

Skærebræt

Urtekniv

Lille røreskål

Røreske

Si

Viskestykke

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Spiseske

Glasskål

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
4.
Kom hvidløg, A38, ketchup og cayennepeber i en lille skål, og rør det sammen.
5.
Smag til med lidt salt.
Smag til med salt.
Salat:
6.
Hæld rejerne i en si, og lad dem dryppe af.
7.
Skyl salaten, og dup den tør med et rent viskestykke. Snit salaten fint. Se videoen.
8.
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Skrab forsigtigt kødet ud af skallen med en ske, og skær det tern. Se videoen.
9.
Skyl tomaterne, og hak dem fint.
10.
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl dilden, og dryppe af på et rent viskestykke. Hak dilden fint. Se videoen.
11.
Kom rejer, salat, avocado, tomat og halvdelen af dilden i en skål. Bland forsigtigt ingredienserne sammen.
12.
Fyld rejecocktailen i portionsglas. Hæld lidt dressing over hver rejecocktail, og pynt med dild.
13.
Server med fuldkornsbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 839 kJ / 200 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt 2,3g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer