Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt grahamsmel, og rør det ud i vandet.

7.

Kom 2 deciliter af pizzamelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt, når dejen begynder at samle sig, og fortsæt med at ælte. Se videoen.

Kom 3 deciliter af pizzamelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt, når dejen begynder at samle sig, og fortsæt med at ælte. Se videoen.

Kom 1 deciliter af pizzamelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt, når dejen begynder at samle sig, og fortsæt med at ælte. Se videoen.

8.

Kom resten af pizzamelet på køkkenbordet, og vend dejen ud i melet. Ælt videre i 3 minutter. Det er ikke sikkert, at du behøver at bruge alt melet.

9.

Tilsæt olie, og ælt, til dejen er ensartet og smidig. Det tager cirka 5 minutter.

10.

Lad dejen hæve 1 time. Del den i 4 lige store stykker, og form 4 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.

Lad dejen hæve 1 time. Del den i 6 lige store stykker, og form 6 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.

Lad dejen hæve 1 time. Del den i 2 lige store stykker, og form 2 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.

11.

Tænd ovnen på 250 grader. Forvarm en bageplade. Gør sovs og topping klar, imens ovnen varmer, og dejen hæver.

Topping:

12.

Skyl grøntsagerne, og skær dem i mindre eller tynde skiver. Det vigtigste er, at toppingen er skåret småt ud, så det kan blive færdigt på kort tid i ovnen.

13.

Hvis du bruger grove grøntsager, som gulerødder og kål, skal det skæres i mindre stykker end fine grøntsager som tomat og peberfrugt.

14.

Hvis du bruger kød som topping til dine pizzaer, skal du skære det ud i mundrette stykker.

Samle pizza:

15.

Kom grahamsmel på bordet, og vend bollerne i melet.

16.

Rul dejen flade til pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir. Se videoen.

17.

Kom 2-3 spiseskefulde sovs på hver pizza. Top med oregano, ost og dine toppings.

18.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, og kom et stykke bagepapir med en pizza over på. Pas på, du ikke brænder dig! Få eventuelt hjælp af en voksen. Bag pizzaerne én ad gangen i 5-7 minutter til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet.

Næringsindhold per portion

Energi: 2053 kJ / 491 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min