- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Red maden pizza
Red maden pizza
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Brug dine rester og undgå madspild. Dej + sovs + topping = pizza! Brug cirka 3 toppings per pizza og opdel den i zoner, hvis du har små rester. Opskriften giver 4 pizzaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til red maden pizza
Pizzadej:
25 g gær
37 g gær
12 g gær
3 ½ dl vand
5 ¼ dl vand
1 ¾ dl vand
2 dl grahamsmel
3 dl grahamsmel
1 dl grahamsmel
3 dl pizzamel eller hvedemel
4 ½ dl pizzamel eller hvedemel
1 ½ dl pizzamel eller hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Topping:
300 overskuds-grønt (fx squash, spinat, oliven, kartofler, tomater eller æbler)
450 g overskuds-grønt (fx squash, spinat, oliven, kartofler, tomater eller æbler)
150 g overskuds-grønt (fx squash, spinat, oliven, kartofler, tomater eller æbler)
Evt. 100 g overskuds-kød (fx pålæg, pølse eller bacon)
Evt. 150 g overskuds-kød (fx pålæg, pølse eller bacon)
Evt. 50 g overskuds-kød (fx pålæg, pølse eller bacon)
4 tsk. tørret oregano
6 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret oregano
150 g revet ost
450 g revet ost
75 g revet ost
Sovs:
2 dl tomatsovs, pesto eller creme fraiche
3 dl tomatsovs, pesto eller creme fraiche
1 dl tomatsovs, pesto eller creme fraiche
Gær
Vand
Grahamsmel
Pizzamel
Salt
Olie - smagsneutral
Squash
Bacon
Oregano (tørret)
Revet ost
Pizzasovs
Køkkenredskaber til red maden pizza
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 lille gryde med låg
1 stor røreskål
1 røreske
1 rent viskestykke
1 bageplade
Bagepapir
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Lille gryde
Røreskål
Røreske
Viskestykke
Bageplade
Bagepapir
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt grahamsmel, og rør det ud i vandet.
7.
Kom 2 deciliter af pizzamelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt, når dejen begynder at samle sig, og fortsæt med at ælte. Se videoen.
Kom 3 deciliter af pizzamelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt, når dejen begynder at samle sig, og fortsæt med at ælte. Se videoen.
Kom 1 deciliter af pizzamelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt, når dejen begynder at samle sig, og fortsæt med at ælte. Se videoen.
8.
Kom resten af pizzamelet på køkkenbordet, og vend dejen ud i melet. Ælt videre i 3 minutter. Det er ikke sikkert, at du behøver at bruge alt melet.
9.
Tilsæt olie, og ælt, til dejen er ensartet og smidig. Det tager cirka 5 minutter.
10.
Lad dejen hæve 1 time. Del den i 4 lige store stykker, og form 4 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.
Lad dejen hæve 1 time. Del den i 6 lige store stykker, og form 6 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.
Lad dejen hæve 1 time. Del den i 2 lige store stykker, og form 2 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.
11.
Tænd ovnen på 250 grader. Forvarm en bageplade. Gør sovs og topping klar, imens ovnen varmer, og dejen hæver.
Topping:
12.
Skyl grøntsagerne, og skær dem i mindre eller tynde skiver. Det vigtigste er, at toppingen er skåret småt ud, så det kan blive færdigt på kort tid i ovnen.
13.
Hvis du bruger grove grøntsager, som gulerødder og kål, skal det skæres i mindre stykker end fine grøntsager som tomat og peberfrugt.
14.
Hvis du bruger kød som topping til dine pizzaer, skal du skære det ud i mundrette stykker.
Samle pizza:
15.
Kom grahamsmel på bordet, og vend bollerne i melet.
16.
Rul dejen flade til pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir. Se videoen.
17.
Kom 2-3 spiseskefulde sovs på hver pizza. Top med oregano, ost og dine toppings.
18.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og kom et stykke bagepapir med en pizza over på. Pas på, du ikke brænder dig! Få eventuelt hjælp af en voksen. Bag pizzaerne én ad gangen i 5-7 minutter til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2053 kJ / 491 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer