- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Madbrød>
- Ramsløgsflutes
Ramsløgsflutes
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Ramsløg er lig med forår. Du kan plukke dem i naturen eller købe dem i butikken. Hvis du plukker dem i naturen, så vendt til de får hvide blomster. Så plukker du de rigtige. Ramsløg har en smag, der minder om hvidløg. Derfor er ramsløg perfekte i ramsløgsflutes. Du kan skifte ramsløgene ud med et par fed hvidløg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ramsløgsflutes
Ramsløgssmør:
30 g. ramsløg eller 15 g. hvidløg
45 g. ramsløg eller 22 g. hvidløg
15 g. ramsløg eller 7 g. hvidløg
200 g. smør
300 g. smør
100 g. smør
Dej:
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
50 g. gær
75 g. gær
25 g. gær
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
1 tsk. honning
1½ tsk. honning
½ tsk. honning
450 g. hvedemel
675 g. hvedemel
225 g. hvedemel
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ramsløg
Smør
Vand
Gær
Grahamsmel
Honning
Hvedemel
Salt
Køkkenredskaber til ramsløgsflutes
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille gryde
1 stor gryde
1 røreske
1 teske
1 viskestykke
1 stor skrap kniv
1 skærebræt
1 minihakker
2 ark bagepapir
1 bageplade
1 brødkniv
Køkkenvægt
Decilitermål
Lille gryde
Stor gryde
Røreske
Teske
Viskestykke
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Søjleblender
Bagepapir
Bageplade
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ramsløgssmør:
3.
Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
Dej:
4.
Lun vand i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig.
5.
Smuldr gæren ned i en stor skål, og hæld vandet over. Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
6.
Kom grahamsmel og honning op i skålen med gær og vand, og rør det sammen.
7.
Tilsæt halvdelen af hvedemelet, og rør det ud i dejen.
8.
Tilsæt salt og derefter resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
9.
Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne i mindst 5 minutter. Se videoen.
10.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den med et rent viskestykke. Lad den hæve tildækket i cirka 1 time.
Ramsløgssmør - fortsat:
11.
Skyl ramsløgene grundigt.
12.
Skær smørret i små tern.
13.
Kom ramsløg og smør i en minihakker, eller brug en stavblender. Blend smør og ramsløg til en ensartet, grøn masse. Ramsløgene skal være hakket helt fint.
14.
Fordel ramsløgssmørret i en stribe på et stykke bagepapir, og rul bagepapiret stramt rundt om smørret, så det bliver til en pølse på cirka 25 centimeter.
15.
Læg ramsløgssmørret i køleskabet, så det kan blive fast i konsistensen.
Form og bag flutes:
16.
Kom bagepapir på en bageplade.
17.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og hæld dejen ud på melet.
18.
Del dejen i to lige store stykker. Rul hvert stykke til et aflangt flute, så det passer med din bageplade. Fold hver dej ind over sig selv et par gange, så dejen formes til aflange tynde flutes. Kom dine to flutes over på bagepladen. Læg viskestykket over igen.
19.
Lad dine flutes hæve i cirka 20-30 minutter, mens ovnen varmer op. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
20.
Bag flutene i ovnen i cirka 18-20 minutter, eller til de er gyldne.
21.
Tag flutesene ud og placer dem på en bagerist. Lad flutene køle af, indtil du kan røre ved dem.
Fyld flutes:
22.
Skru ovnen ned på 180 grader.
23.
Tag ramsløgssmørret ud af køleskabet. Skær smørret i tynde skiver, som passer til at komme ind i dine brød.
24.
Skær dybe riller, ned i flutene. Du skal skære cirka 3/4 ned i flutene.
25.
Kom en skive ramsløgssmør i hver rille.
26.
Bag dine ramsløgsflutes færdige i cirka 5 minutter, eller til smørret er smeltet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3603 kJ / 861 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 26 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer