- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Rabarber>
- Rabarberkompot
Rabarberkompot
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Krydr dine havregryn eller din skyr med rabarberkompot eller dryp kompot på stegt kylling eller lam til din aftensmad. Kompot er frugt kogt med sukker og nogle gange lidt vand, og ofte smagt til med vanilje. I modsætning til marmelade er kompot mere flydende og mindre geléagtig. Det er bedst at nyde hurtigt, da det ikke har nogen konserveringsmidler.
Tip: Du kan også tilberede en stor portion rabarber i ovnen ved 200 grader i 15 til 20 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rabarberkompot
Rabarberkompot:
500 g rabarberstilke (uden blade)
250 g rabarberstilke (uden blade)
½ dl vand
¼ dl vand
150 g sukker
75 g sukker
Evt. 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
Evt. ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
Rabarber
Vand
Sukker
Vaniljestang
Køkkenredskaber: til rabarberkompot
1 mellem gryde
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 køkkenvægt
1 grydeske
1 skål
Mellem gryde
Urtekniv
Skærebræt
Køkkenvægt
Grydeske
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rabarberkompot:
3.
Skyl rabarberne grundigt, og skær dem i stykker på 2 centimeters længde. Se videoen.
4.
Læg rabarberne i en gryde, og hæld vand ved.
5.
Hvis du bruger vaniljestang: Skær vaniljestangen igennem på langs. Kom vaniljestang eller vaniljesukker i gryden. Se videoen.
6.
Læg låg på gryden. Kog ved meget svag varme, til rabarberne er møre. Det tager cirka 10 til 15 minutter.
7.
Undgå at røre for meget i rabarberkompotten, så frugten går i stykker.
8.
Kom rabarberkompotten i en skål, og lad den køle af.
9.
Server rabarberkompotten med det samme.
10.
Tip: Du kan komme rabarberkompotten i et rent skoldet syltetøjsglas. Så kan det holde sig et par uger på køl, hvis du kun bruger en ren ske i glasset. Du kan også fryse rabarberkompotten ned.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3108 kJ / 740 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 91 %
Fedt: 2 %
Heraf mættet fedt: 0,3 g
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer