- Hjem >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Frugt, bær og nødder >
- Rabarber >
- Rabarberkage med marengs
Rabarberkage med marengs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Rabarber er lig med forår og sommer, og de er geniale i en kage! Prøv denne opskrift, hvor kagen toppes med rabarber og marengs. Spis kagen som den er, eller server den med flødeskum eller cremefraiche til.
Kagen giver cirka 12 stykker.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rabarberkage med marengs
Kage:
150 g. smør
100 g. sukker
½ citron
3 æggeblommer
200 g. mel
1 dl. mælk
Marengs:
3 æggehvider
150 g sukker
500 g rabarberstilke (uden blade)

Smør

Sukker

Citron

Æg

Hvedemel

Mælk

Rabarber
Køkkenredskaber til rabarberkage med marengs
1 smørekniv
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 bagerist
2 store skåle
1 elpisker
1 rivejern
2 kopper
1 dejskraber
1 springform (22-24 cm. i diameter)
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 strikkepind eller kødnål

Kniv bestik

Spiseske

Køkkenvægt

Decilitermål

Bagerist

Stor røreskål

Elpisker

Rivejern

Kop

Dejskraber

Springform

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Kødnål
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kagedej:
3.
Tænd ovnen på 175 grader.
4.
Kom bagepapir i springformen. og smør kanterne med 1 spiseske smør. Brug af den afmålte mængde smør. Se videoen.
5.
Kom resten af smørret i en stor skål. Tilsæt sukker, og pisk det sammen med en elpisker, til det bliver hvidt.
6.
Riv citronskallen fra ½ citron, og kom det i skålen. Riv kun det gule af citronen, da det hvide er meget bittert. Se videoen.
7.
Del æggene i blommer og hvider i hver sin kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
9.
10.
Marengs:
11.
Kom æggehviderne i en stor skål, og pisk dem luftige med en elpisker. Husk at piskerisene til elpiskeren skal være helt rene, ellers bliver æggehviderne ikke stive.
12.
Tilsæt sukker, og pisk videre i cirka 5 minutter. Det skal være så stift, at du kan vende skålen over hovedet, uden at marengsen falder ned i hovedet på dig :)
13.
Skyl rabarberne, og skær dem i cirka 1 centimeter store stykker. Vend stykkerne i marengsen med en dejskraber. Se videoen.
14.
Fordel rabarber-marengsen oven på dejen i springformen i et jævnt lag.
15.
Bag kagen i ovnen i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke et træspyd ned i midten. Hvis der ikke hænger rå dej ved, er kagen færdig. Se videoen.
16.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 13423 kJ / 3208 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 84 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration