
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Postej med linser
Postej med linser
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvis du trænger til at prøve noget helt nyt på dine madder, så kan vi klart anbefale den her postej med linser.
Opskriften passer til cirka 10 linsepostej-madder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til postej med linser
Postej:
100 g. tørrede grønne linser
½ løg
2 fed hvidløg
100 g. champignoner
1 spsk. olie
50 g. hasselnødder
1 citron
1 spsk. tørret salvie
1 spsk. soja
1 knivspids peber

Linser (grønne)

Løg

Hvidløg

Champignon

Olie - smagsneutral

Hasselnødder

Citron

Salvie

Soja

Peber
Køkkenredskaber til postej med linser
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 si
1 mellemstor gryde med låg
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 rivejern
1 citruspresser
1 blender
1 dejskraber

Køkkenvægt

Spiseske

Si

Mellem gryde

Skærebræt

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Paletkniv

Rivejern

Citruspresser

Søjleblender

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kog linserne:
3.
Skyl de grønne linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
4.
Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i, og lad dem koge i cirka 20 minutter.
5.
Sæt en sigte i vasken, og hæld vandet og linserne i. Lad dem dryppe af.
Postej:
6.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
7.
Skyl champignonerne og skær enderne fra. Skær champignonerne i små tern.
8.
Kom olie på stegepanden. Varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og champignoner på panden og steg dem i cirka 2-3 minutter, mens du rører rundt.
9.
Hak hasselnødderne groft.
10.
Skyl citronen. Riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Se videoen.
11.
Skær citronen over og pres saften ud af den. Se videoen.
12.
Kom linser, løg, hvidløg, champignoner, hasselnødder, 2 spsk. citronsaft, 1 spsk. citronskal, salvie, soja og peber i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
13.
Smag postejen til med citronsaft, citronskal, soja og peber.
14.
Kom postejen i en form og mas den godt på plads med en dejskraber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 355 kJ / 85 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer