- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Porretærte
Porretærte
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Er du klar til at lave en lækker porretærte? Den klassiske opskrift med et twist, hvis du ikke er fan af porreringe i munden. Vi hakker porrerne! Så du får en vildt lækker og mættenede tærte, der får dig til at glemme alt om rå porrer. Og gæt hvad? Tærtebunden er ekstra grov og uden smør. Server tærten med en salat, bønnefritter eller brød til. Du kan endda tilføje bacon eller en rest kød i tærten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til porretærte
Tærtedej:
150 g grahamsmel
150 g hvedemel
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
4 spsk. creme fraiche eller mælk
1-3 spsk. vand
Evt. 1 æg til pensling
Fyld:
5-6 porrer
1 spsk. olie
2 fed hvidløg
1 ½ dl mælk
3 æg
1 spsk. majsmel eller mel
1 tsk. salt
1 knivspids peber fra kværn
½ dl revet ost (ca. 30 g)
Tilbehør:
Groft brød og/eller salat
Grahamsmel
Hvedemel
Olivenolie
Salt
Creme fraiche
Vand
Æg
Porre
Hvidløg
Mælk
Majsmel
Peber
Revet ost
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til porretærte
1 foodprocessor
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
2 teskeer
1 tærtefad (ca. 28 cm)
1 gaffel
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 mellemstore skåle
1 kop
Foodprocessor
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Tærteform
Gaffel
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtebund:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Bland grahamsmel, hvedemel, olie og salt i en foodprocessor eller skål. Tilsæt creme fraiche og/eller koldt vand, så dejen bliver samlet. Den skal ikke æltes.
5.
Smør en tærteform med olie. Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op ad kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel. Se videoen.
6.
Sæt tærten på en bagerist i ovnen. Forbag den i 15 minutter.
7.
Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen, og lad den køle af. Pensel den eventuelt med sammenpisket æg. Det gør bunden mere sprød.
Fyld med hakket porre:
8.
Skyl porrerne. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af. Skær den grønne del igennem på langs, og skyl porrerne for jordrester. Skær dem i ringe. Se videoen.
9.
Pil hvidløgene, og hak dem. Se videoen.
10.
Kom eventuelt porrerne og hvidløgene i en foodprocessor, og blend dem. Ellers kan du hakke dem på skærebrættet med en stor kniv.
11.
Varm olien i en gryde til høj varme, og svits porrer og hvidløg i cirka 5 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
12.
Tag gryden af komfuret, og lad porrerne køle lidt af.
13.
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en skål eller i foodprocessoren. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
14.
Kom mælk, majsmel, salt og peber ned til æggene. Pisk/blend ingredienserne sammen.
15.
Kom æggemassen over i gryden til porrerne. Rør fyldet sammen.
Bagning af tærte:
16.
Hæld æggemasse med porrerne i den forbagte tærtebund.
17.
Bag tærten i cirka 35 minutter, eller til du kan stikke en gaffel i tærten og se, at æggemassen er fast.
18.
Drys eventuelt revet ost på toppen til sidst, så det kan bage med de sidste 5-10 minutter.
19.
Server porretærten med brød og eventuelt en salat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1747 kJ / 416 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 3,9 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer