- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Æg>
- Pocherede æg
Pocherede æg
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Pocherede æg er æg, der bliver kogt i vand uden skal. Et vellykket pocheret æg har et glat hvidt hylster omkring blommen, så opskriften kræver lidt øvelse. Det er bedst at bruge friske æg, da æggehviden i friske æg bedst samler sig. Eddike og salt i kogevandet hjælper, hvis æggene ikke er helt friske. Server pocherede æg som her med spinat, eller vælg dit eget tilbehør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pocherede æg
Pocherede æg:
1 liter vand
2 spsk. eddike
2 æg
4 æg
1 æg
½ tsk. salt
Tilbehør:
50 g babyspinat
75 g babyspinat
25 g babyspinat
125 g cherrytomater
200 g cherrytomater
60 g cherrytomater
2 skiver brød, fuldkorn
4 skiver brød, fuldkorn
1 skive brød, fuldkorn
1 knivspids peber fra kværn
1 knivspids peber fra kværn
1 lille knivspids peber fra kværn
Vand
Eddike - lagereddike
Æg
Salt
Babyspinat
Cherrytomat
Fuldkornsbrød
Peber
Køkkenudstyr til pocherede æg
1 stor gryde
1 hulske
1 piskeris
1 kop
1 mellem skål
1 sæt måleskeer
Evt. 1 si
Stor gryde
Hulske
Piskeris
Kop
Mellem røreskål
Måleskeer
Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pocherede æg:
3.
Sæt en gryde på komfuret. Kom vand og eddike i gryden. Der skal være mindst 10 centimeter vand i gryden. Varm vandet op til kogepunktet.
4.
Tag et æg direkte fra køleskabet. Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
Tip: Kom eventuelt ægget over i en si, hvor du fjerner den tynde æggehvide. Den danner ‘frynser’ ved pochering. Æggeblommen må dog ikke gå i stykker.
5.
Rør rundt i vandet med et piskeris, så der ikke er store bobler i vandet. Boblerne skal være som små perler, så de ikke ødelægger ægget, når det kommer i. Vandet skal være lige under kogepunktet mellem 90 og 98 grader.
6.
Lad ægget forsigtigt glide ned i midten af det kogende vand. Hav kort afstand mellem ægget og vandet, når ægget kommer i.
7.
Lad ægget koge i 3-5 minutter alt efter, hvor blød æggeblommen skal være.
8.
Kom eventuelt vand i en skål. Koldt vand, hvis æggene skal køle hurtigt ned. Varmt, hvis ægget/æggene skal holdes varme. Tilsæt ½ tsk. salt til vandet for at give smag.
Kom eventuelt vand i en skål. Koldt vand, hvis æggene skal køle hurtigt ned. Varmt, hvis ægget/æggene skal holdes varme. Tilsæt ½ tsk. salt til vandet for at give smag.
Kom eventuelt vand i en skål. Koldt vand, hvis ægget skal køle hurtigt ned. Varmt, hvis ægget/æggene skal holdes varme. Tilsæt ½ tsk. salt til vandet for at give smag.
9.
Tag det pocherede æg op af kogevandet med en hulske, og over i skålen med vand.
Æggehviden skal føles fast, mens æggeblommen skal være blød, når man trykker let på ægget med fingerspidserne.
10.
Gør det samme med det andet æg.
Gør det samme med resten af æggene.
Hvis du vil lave flere æg, kan vandet i gryden genbruges.
Samle retten:
11.
Skyl spinatbladene, hvis de ikke er skyllet i posen.
12.
Svits spinatbladene på en varm pande, til de er faldet sammen.
13.
Skyl cherrytomaterne.
14.
Rist brødet med en brødrister.
15.
Kom svitset spinat, pocheret æg og cherrytomater på hver skive brød.
Kom svitset spinat, pocheret æg og cherrytomater på hver skive brød.
Kom svitset spinat, pocheret æg og cherrytomater på brødet.
16.
Kværn eventuelt lidt peber over de porcherede æg, eller hak lidt af de svitsede spinatblade. Mums!
Kværn eventuelt lidt peber over de porcherede æg, eller hak lidt af de svitsede spinatblade. Mums!
Kværn eventuelt lidt peber over det porcherede æg, eller hak lidt af de svitsede spinatblade. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1373 kJ / 327 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 2,7 g
Kostfibre: 2 %