1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Æg>
  5. Pocherede æg

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pocherede æg:

3.

Sæt en gryde på komfuret. Kom vand og eddike i gryden. Der skal være mindst 10 centimeter vand i gryden. Varm vandet op til kogepunktet.

4.

Tag et æg direkte fra køleskabet. Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. 
Tip: Kom eventuelt ægget over i en si, hvor du fjerner den tynde æggehvide. Den danner ‘frynser’ ved pochering. Æggeblommen må dog ikke gå i stykker.

5.

Rør rundt i vandet med et piskeris, så der ikke er store bobler i vandet. Boblerne skal være som små perler, så de ikke ødelægger ægget, når det kommer i. Vandet skal være lige under kogepunktet mellem 90 og 98 grader.

6.

Lad ægget forsigtigt glide ned i midten af det kogende vand. Hav kort afstand mellem ægget og vandet, når ægget kommer i.

7.

Lad ægget koge i 3-5 minutter alt efter, hvor blød æggeblommen skal være.

8.

Kom eventuelt vand i en skål. Koldt vand, hvis æggene skal køle hurtigt ned. Varmt, hvis ægget/æggene skal holdes varme. Tilsæt ½ tsk. salt til vandet for at give smag.

Kom eventuelt vand i en skål. Koldt vand, hvis æggene skal køle hurtigt ned. Varmt, hvis ægget/æggene skal holdes varme. Tilsæt ½ tsk. salt til vandet for at give smag.

Kom eventuelt vand i en skål. Koldt vand, hvis ægget skal køle hurtigt ned. Varmt, hvis ægget/æggene skal holdes varme. Tilsæt ½ tsk. salt til vandet for at give smag.

9.

Tag det pocherede æg op af kogevandet med en hulske, og over i skålen med vand.
Æggehviden skal føles fast, mens æggeblommen skal være blød, når man trykker let på ægget med fingerspidserne.

10.

Gør det samme med det andet æg.

Gør det samme med resten af æggene.

Hvis du vil lave flere æg, kan vandet i gryden genbruges.

Samle retten:

11.

Skyl spinatbladene, hvis de ikke er skyllet i posen.

12.

Svits spinatbladene på en varm pande, til de er faldet sammen.

13.

Skyl cherrytomaterne.

14.

Rist brødet med en brødrister.

15.

Kom svitset spinat, pocheret æg og cherrytomater på hver skive brød.

Kom svitset spinat, pocheret æg og cherrytomater på hver skive brød.

Kom svitset spinat, pocheret æg og cherrytomater på brødet.

16.

Kværn eventuelt lidt peber over de porcherede æg, eller hak lidt af de svitsede spinatblade. Mums!

Kværn eventuelt lidt peber over de porcherede æg, eller hak lidt af de svitsede spinatblade. Mums!

Kværn eventuelt lidt peber over det porcherede æg, eller hak lidt af de svitsede spinatblade. Mums!

Næringsindhold per portion

Energi: 1373 kJ / 327 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 2,7 g

Kostfibre: 2 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min