Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Biksemad:

3.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Se videoen.

4.

Skræl og skyl rodfrugterne. Skær dem i små tern. Se videoen.

5.

Skræl og skyl kartoflerne. Skær dem i tern på 1 x 1 centimeter. Se videoen.

6.

Kom olien i en stor gryde, og varm den op til middelhøj varme.

7.

Kom løg og hvidløg i gryden, og steg dem, til løgene er glasklare.

8.

Kom rodfrugterne i gryden, og steg dem i 10-15 minutter. Rør rundt i gryden undervejs, så alle grøntsagerne får lidt stegeskorpe.

9.

Stik en lille skarp kniv i et af kartoffelstykkerne. Hvis kniven går let igennem, og kartoflen slipper kniven igen, er de møre. Hvis ikke, så giv dem et par minutter ekstra.

10.

Smag til med salt og peber.

Tilbehør:

11.

Varm en stor stegepande med olie op til middelhøj varme.

12.

Slå et æg ud i en kop, og kom det op på den varme stegepande. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.

13.

Steg dine spejlæg, til æggehviden ikke længere er gennemsigtig, men er blevet mælkehvid. Blommen skal stadig være flydende. Se videoen.

14.

Du kan eventuelt stege baconskiverne på en stegepande ved middelhøj varme, i cirka 2-3 minutter på hver side.

15.

Server rodfrugtbiksemaden med spejlæg, syltede rødbeder, ketchup og evt. sennep og baconskiver til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1414 kJ / 338 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 1,7 g.

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Tyndskræller

Tyndskræller

Gorm viser, hvordan du ordner gulerødder og kartofler

Gorm viser, hvordan du ordner gulerødder og kartofler

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Spejlæg

Spejlæg

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min