Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tag en stor skål og en røreske. Smuldr gæren i skålen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
Se videoen.

5.

Hæld lunkent vand, kærnemælk og olie i skålen med gæren. Rør, til gæren er opløst.

6.

Kom grahamsmel og salt i skålen. Bland det sammen.

7.

Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Rør rundt imens. På den måde slår du luft i dejen med røreskeen.

8.

Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Se videoen.

9.

Kom dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i cirka 1 time. Lav fyldet, imens dejen hæver.

Fyld:

10.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.

11.

Hak de soltørrede tomater i mindre stykker.

12.

Tag en gryde, en saks og en spatel. Klip bacon i mindre stykker, og kom dem i gryden. Steg bacon i cirka 2 minutter.

13.

Tilsæt løg og hvidløg, og svits i 1 minut.

14.

Tilsæt soltørrede tomater, hakkede tomater, salt, peber og oregano. Rør rundt. Skru ned for varmen, og læg låg på gryden. Lad det simre i cirka 10 minutter. Smag eventuelt til med mere salt, peber og oregano.

Pizza-snurrer:

15.

Læg bagepapir på en bageplade.

16.

Skær mozzarella i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.

17.

Tag en kagerulle. Kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen ud til en stor firkant, der er cirka ½ centimeter tyk. Se videoen.

18.

Tag en ske og en spatel. Kom fyldet på den ene halvdel af dej-firkanten. Smør det ud i et jævnt lag med spatlen. Lad cirka 1 centimeter være fri langs kanten. Drys med mozzarella-tern.

19.

Fold den anden halvdel af dej-firkanten hen over fyldet. Brug eventuelt med paletkniv drysset med mel, til at løsne dejen fra bordet. Klem kanterne sammen med fingrene, så dejen er helt lukket om fyldet.

20.

Tag en kniv eller pizzaskærer. Skær den lukkede dej-firkant i strimler, der er cirka 2 centimeter tykke.

21.

Tag to dej-strimler, og sno eller flet dem rundt om hinanden. Fold den snoede dej-strimmel sammen, så enderne rører ved hinanden, og du har en rund pizza-snurre. Klem enderne sammen, så den holder formen.

22.

Læg din pizza-snurre på bagepladen. Gentag med alle strimlerne. Pizza-snurrerne må ikke røre ved hinanden på bagepladen.

23.

Tænd ovnen på 200 grader. Læg et rent viskestykke over dine pizza-snurrer, og lad dem hæve i 30 minutter.

24.

Bag pizza-snurrerne ved 200 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne.

Næringsindhold per portion

Energi: 1229 kJ / 294 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 30 %

Heraf mættet fedt: 4,1 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Løg, hakke

Løg, hakke

Pizzasnurre

Pizzasnurre

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 15 min