- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Pizzasnegle med rødbede
Pizzasnegle med rødbede
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
De her rødbedesnegle minder meget om pizzasnegle. Tomatsovsen er byttet ud med rødbede, og så er de fyldt med skinke og ost. De er oplagte at tage med på madpakken. Og hvis du vil have endnu mere farve i opskriften, så brug rødebede-juice i stedet for mælk i dejen.
OBS. Hvis du ikke har forkogte rødbeder, kan du koge dem selv. Se punkt 3.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizzasnegle med rødbede
Dej:
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
3 dl. vand
4½ dl. vand
1½ dl. vand
2 dl. mælk
3 dl. mælk
1 dl. mælk
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
150 g. grahamsmel
225 g. grahamsmel
75 g. grahamsmel
1 spsk. sukker
1½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
ca. 550 g. hvedemel + 50 g. til æltning
ca. 825 g. hvedemel + 75 g. til æltning
ca. 275 g. hvedemel +v25 g. til æltning
1 æg til pensling
Fyld:
300 g. forkogte rødbeder eller rå
450 g. forkogte rødbeder
150 g. forkogte rødbeder
1-2 tsk. citronsaft
2-3 tsk. citronsaft
1 tsk. citronsaft
140 g. revet ost
210 g. revet ost
70 g. revet ost
200 g. skinkestrimler
300 g. skinkestrimler
100 g. skinkestrimler
Gær
Vand
Mælk
Rapsolie
Grahamsmel
Sukker
Salt
Hvedemel
Æg
Forkogte rødbeder
Citron
Revet ost
Skinkestrimler
Køkkenredskaber til pizzasnegle med rødbede
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 dejskaber
2 rene viskestykker
1 minihakker eller stavblender
2 bageplader
2 ark bagepapir
1 kagerulle
1 stor skarp kniv
1 kop
1 lille skål
1 gaffel
1 bagepensel
1 bagerist
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Røreske
Dejskraber
Viskestykke
Stavblender
Bageplade
Bagepapir
Kagerulle
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kop
Lille røreskål
Gaffel
Bagepensel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lav forkogt rødbede, eller spring til punkt 4:
3.
Skrub rødbeden ren med en grøntsagsbørste, og kom den ned i en gryde med vand. Kog den i cirka 40 minutter, til den er mør. Lad den køle af. Se videoen.
Skær enderne af rødbeden, og smut skindet af den. Se videoen.
Dej:
4.
Smuldr gæren i en stor skål.
5.
Kom vand og mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
6.
Hæld det ned i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
7.
Kom olie, grahamsmel og sukker i skålen. Bland det sammen.
8.
Kom salt i skålen, og rør igen.
9.
Kom hvedemelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. På den måde slår du luft i dejen med røreskeen.
10.
Når du ikke kan røre mere med røreskeen, så kom lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Se videoen.
11.
Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve i cirka 1 time. Lav fyldet, imens dejen hæver.
Fyld:
12.
Skær de forkogte rødbeder i mindre stykker, og kom dem op i et blenderglas. Blend dem med en stavblender. Tilsæt citronsaft, og blend det til en glat masse.
Samle rødbedesnegle:
13.
Kom bagepapir på to bageplader.
14.
Kom lidt mel på køkkenbordet, og rul dejen ud til en rektangel. Kom lidt ekstra mel på bordet, hvis dejen klistrer til bordet. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.
15.
Smør den blendede rødbedemasse ud på dejen i et jævnt lag med en dejskraber. Drys med revet ost og skinkestrimler. Se videoen.
16.
Rul dejen til en lang pølse på den lange led. Se videoen.
17.
Skær pølsen ud i 20 skiver. De skal være cirka halvanden centimeter tykke.
18.
Læg rødbedesneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade.
19.
Læg et rent viskestykke over rødbedesneglene, og lad dem hæve i cirka 20 minutter, mens ovnen bliver varm.
20.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
21.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen og pensl rødbedesneglene med æggemassen. Se videoen.
22.
Bag rødbedesneglene midt i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4067 kJ / 972 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer