
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizza med kartofler
Pizza med kartofler
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 82 min.
Sværhedsgrad: Nem

Får du også aaaaltid det samme på din pizza? En pizza som den plejer? Det er vi mange, der kender. Men engang imellem er det også godt med lidt nyt på pizzaen. Prøv den her skøre pizza med kartoffel - den smager meget bedre, end du tror ;-)
Pizza med kartofler giver cirka 2,1 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mindre CO2 end pizza med oksekød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med kartofler
Dej:
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
150 g. grahamsmel
225 g. grahamsmel
75 g. grahamsmel
350 g. pizzamel eller hvedemel
525 g. pizzamel eller hvedemel
Fyld:
½ dl. mayonnaise
¾ dl. mayonnaise
¼ dl. mayonnaise
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
6 kartofler
9 kartofler
3 kartofler
2 æbler
3 æbler
1 æble
50 g. frisk spinat
75 g. spinat
25 g. spinat
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Salt

Grahamsmel

Pizzamel

Mayonnaise

Hvidløg

Kartoffel

Æble

Spinat

Revet ost

Peber
Køkkenredskaber til pizza med kartofler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 kartoffelskræller
4 bageplader
3 bageplader
2 bageplader
Bagepapir
1 kagerulle

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Stor røreskål

Røreske

Kartoffelskræller

Bageplade

Bagepapir

Kagerulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gær i en skål.
4.
Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du gør. Se videoen.
Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
Kom vand i en gryde. Varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
6.
Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
7.
Tilsæt pizzamel lidt efter lidt mens du rører i dejen.
8.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
9.
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Se videoen.
10.
Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
Fyld:
11.
Pil og hak hvidløget fint. Kom hvidløg i en skål. Se videoen.
12.
Kom mayonnaise i skålen og rør rundt.
13.
Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i en skål med koldt vand. Se videoen.
14.
Skyl spinat-bladene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
15.
Skyl æblet. Fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i tynde skiver. Læg skiverne i skålen med vand. Se videoen.
Saml pizzaerne:
16.
Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
17.
Kom bagepapir på fire bageplader.
Kom bagepapir på bagepladerne.
Kom bagepapir på to bageplader.
18.
Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
19.
Del dejen i 4 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund. Se videoen.
Del dejen i 6 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund. Start eventuelt med halvdelen. Se videoen.
Del dejen i 2 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizzabund. Se videoen.
20.
Smør hvidløgs-mayonnaisen ud på pizzabundene.
21.
Fordel kartoffelskiver, æbleskiver, spinat og ost på pizzaerne. Krydr med salt og peber.
22.
Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen, og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3109 kJ / 743 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer