
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Pizza med gulerodsstrimler
Pizza med gulerodsstrimler
Samlet tid: 100 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium

Denne pizza er lavet af Theresa, der var på GoCook camp: ”Jeg elsker pizza og synes det kunne være sjovt at lave en pizza, der var sundere. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at ælte og lave en rigtig sprød pizzabund.”
Tip: Du kan toppe din pizza med finthakket chili. Det smager godt sammen med guleroden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med gulerodsstrimler
Pizzadej:
1 stor gulerod (ca. 100 g)
1½ stor gulerod (ca. 150 g)
½ stor gulerod (ca. 50 g)
2 ½ dl vand
25 g gær
4 dl pizzamel eller hvedemel
6 dl pizzamel eller hvedemel
2 dl pizzamel eller hvedemel
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. olie
2 dl grahamsmel
Fyld:
250 g kartofler
375 g kartofler
125 g kartofler
1 stor gulerod (ca. 100 g)
1 ½ store gulerødder (ca. 150 g)
½ stor gulerod (ca. 50 g)
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
120 g mild revet ost
180 g mild revet ost
60 g mild revet ost

Gulerod

Vand

Gær

Pizzamel

Sukker

Salt

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Kartoffel

Revet ost
Køkkenredskaber til pizza med gulerodsstrimler
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor røreskål
1 grydeske
1 teske
1 spiseske
Husholdningsfilm
1 viskestykke
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade
Bagepapir
1 kagerulle
1 bagepensel

Køkkenvægt

Målebæger

Kartoffelskræller

Rivejern

Skærebræt

Røreskål

Grydeske

Teske

Spiseske

Husholdningsfilm

Viskestykke

Bageplade

Bagepapir

Kagerulle

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Skyl, og skræl guleroden. Se videoen.
4.
Riv den på den grove side af et rivejern. Se videoen.
5.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
6.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
7.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
8.
Tilsæt halvdelen af pizzamelet og den revne gulerod, og rør rundt.
9.
Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
10.
Tilsæt resten af pizzamelet og alt grahamsmelet. Rør rundt.
11.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Se videoen.
12.
Ælt dejen med hænderne, til dejen slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
13.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
14.
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse. Imens dejen hæver, kan du gøre fyldet klar.
Fyld:
15.
Skyl kartoflerne og gulerødderne, og skræl dem. Se videoen.
16.
Skær kartoflerne og gulerødderne i helt tynde skiver på siden af et rivejern. Du kan også bruge en tyndskræller. Se videoen.
17.
Læg skiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
18.
Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på to bageplader.
Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på tre bageplader.
Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på en bageplade.
Samle pizza:
19.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
20.
Skær dejen over i to lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizza med en kagerulle. Lav den eventuelt firkantet, hvis det er nemmere. Se videoen.
Skær dejen ud i tre lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en flad pizza med en kagerulle. Lav den eventuelt firkantet, hvis det er nemmere. Se videoen.
Rul dejen ud til en flad pizza med en kagerulle. Lav den eventuelt firkantet, hvis det er nemmere. Se videoen.
21.
Pensl pizzabundene med halvdelen af olien. Fordel kartoffel- og gulerodsskiverne på pizzabundene.
Pensl pizzabunden med halvdelen af olien. Fordel kartoffel- og gulerodsskiverne på pizzabunden.
22.
Drys med salt, og hæld resten af olien over kartoffel- og gulerodsskiverne. Drys ost på pizzaen.
Bage pizza:
23.
Bag pizzaerne én ad gangen i cirka 15 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød.
Bag pizzaen i cirka 15 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2589 kJ / 619 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer