- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza med blomkålsbund
Pizza med blomkålsbund
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Smelter du også lidt ved tanken om smeltet ost? Så prøv den her opskrift på en pizzabund af blomkål og ja - OST. Du kan toppe pizzaen med alle dine yndlingsingredienser.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med blomkålsbund
Blomkålsbund:
1 stor blomkål eller to små (cirka 1 kg. revet blomkål)
1 ½ store blomkål eller 3 små (cirka 1 ½ kg. revet blomkål)
½ stor blomkål eller 1 lille (cirka ½ kg. revet blomkål)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
3 æg
5 æg
2 æg
100 g. pizzamel eller hvedemel
150 g. pizzamel eller hvedemel
50 g. pizzamel eller hvedemel
150 g. revet ost
225 g. revet ost
75 g. revet ost
2 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Topping:
10 cherrytomater
15 cherrytomater
5 cherrytomater
80 g. chorizo
120 g. chorizo
40 g. chorizo
40 g. grønkål
60 g. grønkål
20 g. grønkål
6 spsk. pizzasovs
9 spsk. pizzasovs
3 spsk. pizzasovs
70 g. revet ost
105 g. revet ost
35 g. revet ost
Blomkål
Salt
Æg
Pizzamel
Revet ost
Oregano (tørret)
Cherrytomat
Chorizo
Grønkål
Pizzasovs
Køkkenredskaber: til pizza med blomkålsbund
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 foodprocessor
1 rivejern
1 stor gryde med låg
1 bageplade
Bagepapir
1 si
1 rent viskestykke
1 par grydelapper
1 stor røreskål
1 røreske
1 kop
1 dejskraber
1 spiseske
Decilitermål
Teske
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Foodprocessor
Rivejern
Stor gryde
Bageplade
Bagepapir
Si
Viskestykke
Grydelapper
Røreskål
Røreske
Kop
Dejskraber
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Blomkålsbund:
3.
Fjern de grønne blade på blomkålen, og skyl den.
4.
Riv blomkålen på den grove side af et rivejern. Du kan også bruge en foodprocessor eller hakke med en kniv.
5.
Kom vand og salt i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
6.
Kog blomkålen i 10 minutter ved middel varme.
7.
Sæt en bageplade i ovnen. Sæt ovnen på 220 grader varmluft.
8.
Stil en si i vasken, og hæld den kogte blomkål i sien. Hæld koldt vand over blomkålen, for at køle den hurtigt ned.
9.
Læg blomkålen på et rent viskestykke. Pres vandet fra blomkålen ned i vasken. Vrid hårdt, til du ikke kan presse mere væske ud.
10.
Kom den hakkede blomkål i en stor røreskål.
11.
Slå et æg ud i en kop – husk at tjekke for skaller. Hæld det i blomkålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
12.
Kom mel, ost, oregano og salt i blomkålen. Rør det sammen.
13.
Kom halvdelen af blandingen på et stykke bagepapir. Bred den ud i en cirkel på cirka 30 centimeter i diameter.
14.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og træk bunden over på den. Pas på du ikke brænder dig – brug grydelapper. Få eventuelt hjælp af en voksen.
15.
Bag bunden i cirka 15 minutter til den er gylden i kanten.
16.
Gentag med den næste bund.
Gentag med de næste bunde.
Forbered din topping imens bunden bager.
Topping:
17.
Skyl cherrytomaterne, og halver dem.
18.
Skær chorizo i tynde skiver.
19.
Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Hak bladene i store stykker. Se videoen.
20.
Fordel tomatsovs, ost og chorizo på den bagte bund.
21.
Bag pizzaen i cirka 15 minutter, til pizzabunden har fået lidt farve.
22.
Drys grønkål og tomater på pizzaen. Bag pizzaen i 2 minutter.
23.
Fortsæt sådan med den næste pizza.
Fortsæt sådan med de næste pizzaer.
Server din pizza med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1794 kJ / 429 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 24 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 9,6 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer