- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizza med bacon og æble
Pizza med bacon og æble
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 52 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Her kommer en ny favorit med bacon og æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.
Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med bacon og æble
Pizzadej
25 g. gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
1 spsk. olie
½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 ½ dl. grahamsmel
1 ¾ dl. grahamsmel
1 ¾ dl. grahamsmel
1 tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 6 dl. pizzamel eller hvedemel
Ca. 9 dl. pizzamel eller hvedemel
Ca. 3 dl. pizzamel eller hvedemel
Tomatsovs
½ bundt frisk basilikum
¾ bundt frisk basilikum
¼ bundt frisk basilikum
400 g. cherrytomater
600 g. cherrytomater
200 g. cherrytomater
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike
½ tsk. eddike
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. Sukker
½ tsk. sukker
Fyld
1 ½ æble
2 ¼ æble
¾ æble
125 g. frisk mozzarella
187 g. frisk mozzarella
62 g. frisk mozzarella
125 g. revet cheddar
187 g. revet cheddar
62 g. revet cheddar
140 g. bacon i skiver
210 g. bacon i skiver
70 g. bacon i skiver
Frisk rucola
Grøn pesto
Tilbehør
250 g. cherrytomater
375 g. cherrytomater
125 g. cherrytomater
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
Gær
Vand
Olie - smagsneutral
Grahamsmel
Salt
Hvedemel
Basilikum
Cherrytomat
Hvidløg
Tomatpuré
Eddike - lagereddike
Sukker
Æble
Mozzarella
Cheddarost
Bacon
Rucolasalat
Pesto (grøn)
Agurk
Køkkenredskaber til pizza med bacon og æble
1 stor skål
1 decilitermål
1 lille gryde
1 røreske
1 teske
2 spiseskeer
1 rent viskestykke
Bagepapir
2 bageplader
1 kagerulle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 blender
Stor røreskål
Decilitermål
Lille gryde
Røreske
Teske
Spiseske
Viskestykke
Bagepapir
Bageplade
Kagerulle
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
5.
6.
Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt pizzamelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
7.
8.
9.
Tomatsovs:
10.
Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
11.
Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
12.
Fyld:
13.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Se videoen.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Se videoen.
14.
From og bag pizza:
15.
Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
16.
17.
18.
Tilbehør:
19.
Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3571 kJ / 854 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer