
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizza med bacon og æble
Pizza med bacon og æble
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 52 min.
Sværhedsgrad: Medium

Er vi ikke enige om, at pizza er en livret? Her kommer en ny favorit med bacon og æble. Det lyder skørt, men smager fantastisk. Giv den et skud.
Tip: Du kan også købe et lille glas færdiglavet tomatsovs til pizza.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med bacon og æble
Pizzadej
25 g. gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
1 spsk. olie
½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 ½ dl. grahamsmel
1 ¾ dl. grahamsmel
1 ¾ dl. grahamsmel
1 tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 6 dl. pizzamel eller hvedemel
Ca. 9 dl. pizzamel eller hvedemel
Ca. 3 dl. pizzamel eller hvedemel
Tomatsovs
½ bundt frisk basilikum
¾ bundt frisk basilikum
¼ bundt frisk basilikum
400 g. cherrytomater
600 g. cherrytomater
200 g. cherrytomater
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike
½ tsk. eddike
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. Sukker
½ tsk. sukker
Fyld
1 ½ æble
2 ¼ æble
¾ æble
125 g. frisk mozzarella
187 g. frisk mozzarella
62 g. frisk mozzarella
125 g. revet cheddar
187 g. revet cheddar
62 g. revet cheddar
140 g. bacon i skiver
210 g. bacon i skiver
70 g. bacon i skiver
Frisk rucola
Grøn pesto
Tilbehør
250 g. cherrytomater
375 g. cherrytomater
125 g. cherrytomater
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Basilikum

Cherrytomat

Hvidløg

Tomatpuré

Eddike - lagereddike

Sukker

Æble

Mozzarella

Cheddarost

Bacon

Rucolasalat

Pesto (grøn)

Agurk
Køkkenredskaber til pizza med bacon og æble
1 stor skål
1 decilitermål
1 lille gryde
1 røreske
1 teske
2 spiseskeer
1 rent viskestykke
Bagepapir
2 bageplader
1 kagerulle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 blender

Stor røreskål

Decilitermål

Lille gryde

Røreske

Teske

Spiseske

Viskestykke

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt pizzamelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
7.
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.
8.
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
9.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
Tomatsovs:
10.
Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
11.
Skyl tomaterne, og kom dem op i blenderen sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper.
12.
Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft
Fyld:
13.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Se videoen.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Se videoen.
14.
Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
From og bag pizza:
15.
Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizza på et stykke bagepapir.
16.
Kom 2 spiseskeer tomatsovs på hver pizza. Pynt med mozzarella, bacon, cheddar og æble.
17.
Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer. .
Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.
Læg bagepapiret med pizzaen på en bageplade, og bag pizzaen i 8-9 minutter, til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet. Gentag med de andre pizzaer.
18.
Skyl rucola, og lad den dryppe af. Pynt de nybagte pizzaer med små klatter af pesto og rucola på toppen.
Tilbehør:
19.
Skyl cherrytomaterne og agurken. Skær cherrytomaterne i både og agurken i strimler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3571 kJ / 854 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer