- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Pitabrød og wraps>
- Pitabrød med falafler
Pitabrød med falafler
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kom falafler i pitabrød. Så har du opskriften på en super lækker madpakke eller aftensmad. Og her kan du prøve kræfter med at bage pitabrødene selv eller købe dem færdige. Bag falaflerne i ovnen og server med tomater, agurk, avocado, stave af gulerødder og meget mere. Du bestemmer!
Opskriften giver 12 pitabrød og cirka 20 falafler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pitabrød med falafler
Pitabrød
5 dl. vand
50 g. gær
200 g. grahamsmel
1 tsk. salt
600 g. hvedemel
Falafler
1 løg
2 fed hvidløg
1 dåse kikærter
¼ potte persille
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
½ tsk. spidskommen
½ tsk. bagepulver
1 spsk. olie
5 spsk. hvedemel
2 spsk. olie til pensling
Fyld
½ glaskål eller ½ agurk
10 små tomater
50 g. salatost i tern
Thousand Island-dressing
Vand
Gær
Grahamsmel
Salt
Hvedemel
Løg
Hvidløg
Kikærter (brik)
Persille
Oregano (tørret)
Stødt spidskommen
Bagepulver
Olie - smagsneutral
Glaskål
Cherrytomat
Fetaost
Køkkenredskaber til pitabrød med falafler
1 stavblender
3 bageplader
Bagepapir
1 kagerulle
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 lille gryde
3 store skåle
1 dørslag
1 røreske
Husholdningsfilm
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 rene viskestykker
1 bagepensel
1 spiseske
1 teske
Stavblender
Bageplade
Bagepapir
Kagerulle
Decilitermål
Køkkenvægt
Lille gryde
Stor røreskål
Dørslag
Røreske
Husholdningsfilm
Skærebræt
Urtekniv
Viskestykke
Bagepensel
Spiseske
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej til pitabrød:
3.
Hæld vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt at du brænder dig. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hjemmelavede falafler:
10.
Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
11.
12.
13.
14.
Kom løg, hvidløg, kikærter, oregano, spidskommen, bagepulver, salt, olie og persille op i en stor skål eller målekande.
15.
16.
17.
18.
19.
Bag falaflerne i ovnen ved 240 grader varmluft i 12-15 minutter, til de er lysebrune og sprøde udenpå. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
Bag pitabrødene:
20.
Skru varmen op til 250 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader.
21.
Del dejen i 12 lige store stykker. Kom godt med mel på bordet, og tag en kagerulle frem. Rul hver dejklump ud til et pitabrød. Pitabrødene skal være cirka 12 centimeter i diameter og ½ centimeter tykke. Se videoen.
22.
23.
Tilbehør til falafler og pitabrød:
24.
Tag et skærebræt og en kniv. Skær top og bund af glaskålen. Skær glaskålen i strimler. Se videoen.
25.
Skyl tomaterne. Skær tomaterne i tern. Se videoen.
26.
Fyld nu pitabrødene med falafler, glaskål, tomater, agurk, salattern og dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1328 kJ / 317 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 68 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer