![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Pita med rødbedefalafler
Pita med rødbedefalafler
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/15spzy0u/pita-med-falafel.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Måske kender du falafler? Men kender du også rødbedefalafler? Rødbeden giver en flot farve og en sød smag. I denne udgave af pita med rødbedefalafler, laves falaflerne i ovn, som gør at det er super nemt at lave. Vi har brugt forkogte rødbeder. Du kan dog også koge rødbederne selv. Find opskriften på - kogte rødbeder - her på GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pita med rødbedefalafler
Rødbedefalafler:
1 brik kogte kikærter (ca. 240 g.)
1½ brik kogte kikærter (ca. 360 g.)
½ brik kogte kikærter (ca. 120 g.)
½ løg
¾ løg
¼ løg
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 tsk. stødt koriander
1½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt spidskommen
100 g. forkogte rødbeder
150 g. forkogte rødbeder
50 g. forkogte rødbeder
2-4 spsk. hvedemel
4-6 spsk. hvedemel
1-2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
Dressing:
2 dl. yoghurt naturel
3 dl. yoghurt naturel
1 dl. yoghurt naturel
5 kviste frisk mynte
7 kviste frisk mynte
3 kviste frisk mynte
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
8 pitabrød (købte eller hjemmebagte)
12 pitabrød (købte eller hjemmebagte)
4 pitabrød (købte eller hjemmebagte)
1 hjertesalat
1½ hjertesalat
½ hjertesalat
1 agurk
1½ agurk
½ agurk
1 løg
1½ løg
½ løg
![](/media/lxkiysaw/kikaerter-06-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kikærter (brik)
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/a2qgtfa2/koriander-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Koriander (stødt)
![](/media/essjmeqz/spidskommen.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stødt spidskommen
![](/media/g3vdi3si/forkogte-rødbeder-indpakning.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Forkogte rødbeder
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/zvonvmi3/colourbox3099373.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sesamfrø
![](/media/qi0fzlyx/yogurt1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Yoghurt naturel
![](/media/etnhxy1p/mynthe.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mynte
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/jf2d5hau/fdb-pitabroed-1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pitabrød (fuldkorn)
![](/media/ualmsoxn/coop_hjertesalat-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hjertesalat
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
Køkkenredskaber til pita med rødbedefalafler
1 foodprocessor/blender/minihakker
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 køkkenvægt
1 citruspresser
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 små skåle
1 paletkniv
1 si
1 decilitermål
1 skærebræt
1 spiseske
1 teske
![](/media/0swjhrox/foodprocessor-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Foodprocessor
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Falafler:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Kom bagepapir på en bageplade.
5.
Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.
6.
Pil løg og hvidløg.
7.
Kom kikærter, løg, hvidløg, koriander, spidskommen, forkogte rødbeder og hvedemel i en blender. Kør det til en ensartet masse. Smag til med salt og peber
8.
Form falafler af massen med en spiseske, og læg dem på bagepladen. Dyp evt. skeen i et glas med vand, falafelmassen slipper skeen lettere.
9.
Drys falaflerne med sesamfrø.
10.
Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.
11.
Vend dem med en paletkniv, og bag dem videre i 10 minutter mere.
Dressing:
12.
Kom yoghurten op i en lille skål.
13.
Kom vand i en anden skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
14.
Hak mynten fint, og kom den op i skålen til yoghurten. Rør det sammen. Se videoen.
15.
Pres saften fra citronen. Se videoen.
16.
Smag dressingen til med citron, salt og peber.
Tilbehør:
17.
Varm pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.
18.
Skyl hjertesalaten og agurken. Del hjertesalaten i mindre stykker. Se videoen.
19.
Skær agurken og løget i tynde skiver.
20.
Kom 2-3 rødbedefalafler i et pitabrød, og fyld hjertesalat, agurk, rødløg og dressing i.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2406 kJ / 575 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer