Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Falafler:

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Kom bagepapir på en bageplade.

5.

Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.

6.

Pil løg og hvidløg.

7.

Kom kikærter, løg, hvidløg, koriander, spidskommen, forkogte rødbeder og hvedemel i en blender. Kør det til en ensartet masse. Smag til med salt og peber

8.

Form falafler af massen med en spiseske, og læg dem på bagepladen. Dyp evt. skeen i et glas med vand, falafelmassen slipper skeen lettere.

9.

Drys falaflerne med sesamfrø.

10.

Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.

11.

Vend dem med en paletkniv, og bag dem videre i 10 minutter mere.

Dressing:

12.

Kom yoghurten op i en lille skål.

13.

Kom vand i en anden skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.

14.

Hak mynten fint, og kom den op i skålen til yoghurten. Rør det sammen.

15.

Pres saften fra citronen.

16.

Smag dressingen til med citron, salt og peber.

Tilbehør:

17.

Varm pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.

18.

Skyl hjertesalaten og agurken. Del hjertesalaten i mindre stykker.

19.

Skær agurken og løget i tynde skiver.

20.

Kom 2-3 rødbedefalafler i et pitabrød, og fyld hjertesalat, agurk, rødløg og dressing i.

Næringsindhold per portion

Energi: 2406 kJ / 575 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 66 %

Fedt: 13 %

Kostfibre: 4 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 90 min