Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en stor skål. Smuldr gæren skålen. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Kom sukker, olie og grahamsmel i skålen, og rør rundt. Tilsæt salt, og rør godt.

7.

Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

8.

Ælt dejen på køkkenbordet med hænderne, til den er glat på overfladen. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

9.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.

10.

Tænd ovnen på 225 grader.

11.

Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær cherrytomaterne i halve.

12.

Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilkene, og hak nålene groft. Se videoen.

13.

Tag et ovnfast fad, og smør det med olie. Se videoen.

14.

Kom din foccacia-dej i fadet, og spred den ud, så dejen dækker hele fadet. Brug fingrene. Se videoen.

15.

Fordel de halve cherrytomater over foccacia-brødet, og drys med rosmarin og salt.

16.

Tag en kop og bagepensel. Kom olie i koppen, og pensl foccacia-brødet med olien. Se videoen.

17.

Tryk dybe huller i foccacia-brødet med fingrene.

18.

Bag foccacia-brødet i ovnen i cirka 25 minutter. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1019 kJ / 244 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 65 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Focaccia, dej i form

Focaccia, dej i form

Blød gærdej i form

Blød gærdej i form

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 23 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min