
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Perlespeltsalat
Perlespeltsalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du har sikkert aldrig smagt perlespelt før? Hvis ikke, så tror vi, du bliver overrasket over, hvor godt det faktisk smager. Giv den et skud - så kan du altid sige, du har prøvet ;-)
Intro: Server til f.eks. stegt laks eller kylling.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til perlespeltsalat
Salat:
3 dl. perlespelt (200 g.)
4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
vand til kogning
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
3 gulerødder
4 ½ gulerødder
1 ½ gulerod
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ citron (kun saften)
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Perlespelt

Vand

Salt

Gulerod

Peberfrugt

Løg

Olie - smagsneutral

Citron

Peber
Køkkenredskaber til perlespeltsalat
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 dørslag
1 stor gryde
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stegepande
1 paletkniv
1 stor skål

Decilitermål

Teske

Spiseske

Dørslag

Stor gryde

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Stegepande

Paletkniv

Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kog perlespelt:
3.
Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under koldt vand.
4.
Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.
Salat:
5.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Se videoen.
7.
Pil, og hak løget. Se videoen.
8.
Pres saften af en ½ citron. Se videoen.
9.
Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.
10.
Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.
11.
Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Se videoen.
12.
Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1238 kJ / 296 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer