- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Pastasalat med skinke og sennepsdressing
Pastasalat med skinke og sennepsdressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Medium
Pastasalat med skinke er den ultimative komfortmad. FHer får du en helt klassiske opskrift med ærter, majs, peberfrugt og skinke - piftet op med en sennepsdressing med dild. Hvis du hader dild eller sennepsdressing, så kan du jo prøve med din egen favorit!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pastasalat med skinke og sennepsdressing
Pastasalat:
250 g. fuldkorns pastaskruer
375 g. fuldkorns pastaskruer
125 g. fuldkorns pastaskruer
1 tsk. salt
2 tsk. salt
200 g. ærter
300 g. ærter
100 g. ærter
200 g. majs
300 g. majs
100 g. majs
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
½ iceberg-salathoved
¾ iceberg-salathoved
¼ iceberg-salathoved
200 g. skinke i tern
300 g. skinke i tern
100 g. skinke i tern
Dressing:
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
2 spsk. eddike
3 spsk. eddike
1 spsk. eddike
1 tsk. sennep
1 spsk. sennep
½ tsk. sennep
¾ dl. dild
1 dl. dild
½ dl. dild
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
Pasta (fuldkorn)
Salt
Ærter
Majs
Agurk
Peberfrugt
Icebergsalat
Skinkestrimler
Olie - smagsneutral
Eddike - lagereddike
Sennep
Dild
Peber
Køkkenredskaber til pastasalat med skinke og sennepsdressing
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 stor gryde med låg
1 lille gryde med låg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 dørslag
2 store skåle
1 lille skål
1 piskeris
1 viskestykke
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Stor gryde
Lille gryde
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Dørslag
Stor røreskål
Lille røreskål
Piskeris
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pastasalat:
3.
Kom vand og salt i en stor gryde, læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog pastaen, som det står på pakken. Se videoen.
4.
5.
6.
Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Kom den op i skålen med pasta. Se videoen.
7.
Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom den op i skålen med pasta.
8.
Skyl salaten, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
9.
Sennepsdressing:
10.
Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
11.
12.
Kom olie, eddike og sennep op i skålen. Pisk det hele godt sammen, til dressingen bliver gul, som sennep. Smag til med salt og peber.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2293 kJ / 5488 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 25 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min