Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Broccoli:

3.

Hæld 4-5 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.
Hæld 6-7 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.
Hæld 2-3 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.

4.

Vask broccoli eller blomkål, og del det i buketter.

5.

Hæld salt i vandet, når det koger.

6.

Kog broccoli eller blomkål i 3 minutter til de er lidt bløde.

7.

Tag broccoli eller blomkål op med en hulske, og hold dem varme; fx i en skål med låg på (brug evt. en tallerken som låg). Gem vandet.

Ricottablanding:

8.

Put ricotta i en skål.

9.

Riv citronskal fint på et rivejern, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.

10.

Kom koldt vand i en balje, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

11.

Hak bladene med en kniv, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.

12.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Koge lasagneplader:

13.

Sæt gryden med vand tilbage på kogepladen og varm op.

14.

Kom lasagnepladerne ud på et skærebræt, og skær dem i halve.

15.

Når vandet koger, kommer du lasagnepladerne i gryden én af gangen. Sluk for varmen, og rør forsigtigt rundt. Lasagnepladerne skal blive bløde.

16.

Lad lasagnepladerne ligge i vandet i 2 minutter. Læs eventuelt på pakken.

17.

Sæt et dørslag i vasken og hæld lasagnepladerne op i dørslaget. Lad dem dryppe godt af. 

18.

Tag lasagnepladerne op af gryden og læg dem i et fad.

Ved bordet:

19.

Læg en varm lasagneplade på tallerkenen. Smør et tyndt lag af ricotta-krydderurteblandingen på lasagnepladen. Server med broccoli og brød.

Næringsindhold per portion

Energi: 2151 kJ / 512 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min