
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Pastaret med ricotta
Pastaret med ricotta
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Nem

Ricotta smager dejligt og giver en cremet smag til denne dejlige, nemme og enkle pastaret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pastaret med ricotta
Ingredienser
400 g. friske lasagneplader
600 g. friske lasagneplader
200 g. friske lasagneplader
500-750 g. broccoli eller blomkål
750-1000 g. broccoli eller blomkål
250-350 g. broccoli eller blomkål
500 g. ricotta
750 g. ricotta (frisk, italiensk ost)
250 g. ricotta (frisk, italiensk ost)
2-3 tsk. fint revet citronskal
3-4 tsk. fint revet citronskal
½ tsk. fint revet citronskal
1 bundt frisk basilikum
1 ½ bundt frisk basilikum
½ bundt frisk basilikum
7 tsk. salt
10 tsk. salt
4 tsk. salt
Lidt friskkværnet peber
Tilbehør
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød

Lasagneplader (fuldkorn)

Broccoli

Ricotta

Citron

Basilikum

Salt

Peber

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til pastaret med ricotta
1 sæt måleskeer
2 måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 mellem gryde med låg
1 hulske
2 mellem skåle
1 lille skål
1 spiseske
1 rivejern
1 balje
1 viskestykke
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 grydeske
1 dørslag
1 serveringsfad

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Mellem gryde

Hulske

Mellem røreskål

Lille røreskål

Spiseske

Rivejern

Viskestykke

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Grydeske

Dørslag

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Broccoli:
3.
Hæld 4-5 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.
Hæld 6-7 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.
Hæld 2-3 liter vand i en gryde. Læg låg på og varm op.
4.
Vask broccoli eller blomkål, og del det i buketter.
5.
Hæld salt i vandet, når det koger.
6.
Kog broccoli eller blomkål i 3 minutter til de er lidt bløde.
7.
Tag broccoli eller blomkål op med en hulske, og hold dem varme; fx i en skål med låg på (brug evt. en tallerken som låg). Gem vandet.
Ricottablanding:
8.
Put ricotta i en skål.
9.
Riv citronskal fint på et rivejern, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.
10.
Kom koldt vand i en balje, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
11.
Hak bladene med en kniv, og tilsæt det til ricottaen. Rør rundt.
12.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Koge lasagneplader:
13.
Sæt gryden med vand tilbage på kogepladen og varm op.
14.
Kom lasagnepladerne ud på et skærebræt, og skær dem i halve.
15.
Når vandet koger, kommer du lasagnepladerne i gryden én af gangen. Sluk for varmen, og rør forsigtigt rundt. Lasagnepladerne skal blive bløde.
16.
Lad lasagnepladerne ligge i vandet i 2 minutter. Læs eventuelt på pakken.
17.
Sæt et dørslag i vasken og hæld lasagnepladerne op i dørslaget. Lad dem dryppe godt af.
18.
Tag lasagnepladerne op af gryden og læg dem i et fad.
Ved bordet:
19.
Læg en varm lasagneplade på tallerkenen. Smør et tyndt lag af ricotta-krydderurteblandingen på lasagnepladen. Server med broccoli og brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2151 kJ / 512 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer