
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Pasta med kikærter
Pasta med kikærter
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Få et kick ud af kikærterne i denne nemme pastaret. En bedre pastaret skal du kigge længe efter.
Tip: Om sommeren kan du pifte retten op og bruge forårsløg, ærter og spinat i stedet for kikærter og porrer, så pastaretten får et friskt pust.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta med kikærter
Tomatsovs:
1 dåse kikærter
1 ½ dåse kikærter
½ dåse kikærter
2 kyllingebryster eller ca. 300 g. kyllingefilet
3 kyllingebryster eller ca. 450 g. kyllingefilet
1 kyllingebryst eller ca. 150 g. kyllingefilet
25 g. soltørrede tomater
40 g. soltørrede tomater
15 g. soltørrede tomater
1 porre
1 ½ porre
½ porre
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 spsk. tomatpuré
1 ½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
2 tsk. tørret timian eller 4-5 kviste frisk timian
3 tsk. tørret timian eller 6-8 kviste frisk timian
1 tsk. tørret timian eller 2-3 kviste frisk timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Pasta:
2 l. vand
3 l vand
1 l vand
4 tsk. salt
2 spsk. salt
2 tsk. salt
200 g. fuldkornspasta
300 g. fuldkornspasta
100 g. fuldkornspasta
Drys:
Ca. 4 spsk. friskrevet parmesanost
Ca. 6 spsk. friskrevet parmesanost
Ca. 2 spsk. friskrevet parmesanost

Kikærter (brik)

Kyllingebryst

Soltørrede tomater

Porre

Olie - smagsneutral

Hakkede tomater

Tomatpuré

Timian (frisk)

Salt

Peber

Vand

Spaghetti

Parmesanost
Køkkenredskaber til pasta med kikærter
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
1 dåseåbner
1 si
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stegepande
1 grydeske
1 mellem gryde
2 grydelåg
1 dørslag
1 ovnfast fad
1 rivejern

Køkkenvægt

Måleskeer

Målebæger

Dåseåbner

Si

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Grydeske

Mellem gryde

Grydelåg

Dørslag

Ovnfast fad

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Skær kyllingekødet i mindre stykker. Vask hænder.
4.
Stil en si i vasken. Kom kikærterne i sien, og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af.
5.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Hak soltørrede tomater fint.
6.
Skær et snit på langs af porren, og skyl den fri for jord i koldt vand. Skær roden af, og skær porren i tynde ringe. Se videoen.
7.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op til middel-høj varme. Kom kyllingekødet på stegepanden, og brun det på alle sider.
Hæld olie på en stegepande , og varm den op til middel-høj varme. Kom kyllingekødet på stegepanden, og brun det på alle sider.
8.
Kom porre, soltørrede tomater og kikærter på stegepanden. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Læg låg på og kog kyllingekødet i ca. 10 minutter, indtil det er gennemstegt.
9.
Kom koldt vand i en skål, og skyl timian i vandet. Pluk bladene af. Se videoen.
10.
Kom timian stegepanden, og rør rundt. Kog i 2 minutter. Smag til med salt og peber.
Koge pasta:
11.
Hæld vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og kog vandet ved høj varme.
Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på gryden, og kog vandet ved høj varme.
12.
Kom pastaen i gryden, og kog den i cirka 10 minutter. Læs kogetiden på pastapakken.
13.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og pastaen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af og hæld det i et fad.
14.
Kom kyllingekødet i pastafadet, og bland retten.
15.
Riv parmesanost på et rivejern, og drys det over retten. Klar til servering. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2028 kJ / 483 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer