Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge pasta:

3.

Hæld vandet i en gryde og kog vandet op.

4.

Hæld pasta og salt i gryden, og kog pastaen, som det står på pakken. Se videoen.

5.

Hæld vandet fra pastaen ved at hælde pasta og vand igennem et dørslag, og hæld derefter pastaen tilbage i gryden.

Tomatsovs:

6.

Pil hvidløg.
Kom friske tomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender. Blend, til en ensartet konsistens.
Smag til med sukker.

Samle pasta ala pizza:

7.

Tænd ovnen på 200 grader.

8.

Hæld tomatsovsen op i gryden, og rør det sammen med pastaen. Hæld pasta med tomatsovs ned i et ovnfast fad.

9.

Drys ost over pastaen.

10.

Vask peberfrugten, og skær den i ringe.

11.

Læg pepperoni og peberfrugten på osten.

12.

Drys med oregano over pastaen.

13.

Sæt pastaen i ovnen i cirka 15 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

Salat:

14.

Skyl spidskål, agurk og tomater grundigt.

15.

Halver spidskålet på langs, og snit det fint. Hæld det i en skål. Se videoen.

16.

Skær agurken igennem på langs til to halvmåner. Læg den flade side ned mod skærebrættet, og skær agurkerne ud i ½ cm tykkelse. Hæld det oven på spidskålen.

17.

Skær tomater ud i skiver eller tern med en brødkniv. Hæld det oven på spidskålen og agurkerne. Se videoen.

Creme fraiche-dressing:

18.

Brug en saks til at klippe purløg ud i små stykker. Kom det op i en skål, og tilsæt creme fraiche, mayonnaise, bearnaise-essens, tørret oregano og vand. Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og tilsæt det. Se videoen.

19.

Smag til med salt og peber.

20.

Spis dressingen til salaten. Dressingen kan holde sig 3-5 dage på køl.

Næringsindhold per portion

Energi: 4000 kJ / 956 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 19 g,

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Pasta, koge

Pasta, koge

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Tomat, hakke

Tomat, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 5 min

Arbejdstid: 5 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min