- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Pasta ala pizza
Pasta ala pizza
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Pasta som pizza. Her er opskriften på din nye yndlingsret, og så er den nem at lave! Du kan i stedet for den hjemmelavede tomatsovs og dressing, køber en færdig, når det skal gå tjept. Du kan også vælge 100% din egen salat til. Og resterne er perfekte i madpakken. Mummemum!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta ala pizza
Pasta:
2 l. vand
3 l. vand
1 l. vand
400 g. fuldkornspasta
600 g. fuldkornspasta
200 g. fuldkornspasta
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Hjemmelavet tomatsovs:
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
100 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
50 g. cherrytomater
1 dl. frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
1½ dl. frisk basilikum eller 1½ spsk. tørret
½ dl. frisk basilikum eller ½ spsk. tørret
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 spsk. tomatpuré
1½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
½ tsk. eddike
¾ tsk. eddike
¼ tsk. eddike
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
Toppings:
135 g. revet cheddarost
200 g. revet cheddarost
65 g. revet cheddarost
75 g. pepperoni
110 g. pepperoni
35 g. pepperoni
1 peberfrugt
1½ peberfrugt
½ peberfrugt
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
1 tsk. oregano
Salat:
400 g. spidskål
600 g. spidskål
200 g. spidskål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
3 tomater
4 tomater
2 tomater
Creme fraiche-dressing
2 tsk frisk purløg
3 tsk frisk purløg
1 tsk frisk purløg
2 dl. creme fraiche
3 dl. creme fraiche
1 dl. creme fraiche
1 dl. mayonnaise
1½ dl. mayonnaise
½ dl. mayonnaise
2 tsk. bearnaiseessens eller æblecidereddike
3 tsk. bearnaiseessens eller æblecidereddike
1 tsk. bearnaiseessens eller æblecidereddike
2 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret oregano
1 spsk. vand
1½ spsk. vand
½ spsk. vand
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knsp. salt
1 knsp. peber
1 knsp. peber
1 knsp. peber
Vand
Pasta (fuldkorn)
Salt
Hvidløg
Cherrytomat
Basilikum
Hakkede tomater
Tomatpuré
Eddike - lagereddike
Olivenolie
Sukker
Cheddarost
Pepperoni
Peberfrugt
Oregano (tørret)
Spidskål
Agurk
Tomat
Purløg
Creme fraiche
Mayonnaise
Æblecidereddike
Peber
Køkkenredskaber til pasta ala pizza
1 stor gryde
1 dørslag
1 lille skarp kniv
1 køkkenvægt
2 decilitermål
2 spiseskeer
3 teskeer
1 blender eller stavblender
1 ovnfast fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 brødkniv
1 mellem skål
1 lille skål
1 saks
Stor gryde
Dørslag
Urtekniv
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Søjleblender
Stort ovnfast fad
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Brødkniv
Mellem røreskål
Lille røreskål
Saks
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge pasta:
3.
Hæld vandet i en gryde og kog vandet op.
4.
Hæld pasta og salt i gryden, og kog pastaen, som det står på pakken. Se videoen.
5.
Hæld vandet fra pastaen ved at hælde pasta og vand igennem et dørslag, og hæld derefter pastaen tilbage i gryden.
Tomatsovs:
6.
Pil hvidløg.
Kom friske tomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender. Blend, til en ensartet konsistens.
Smag til med sukker.
Samle pasta ala pizza:
7.
Tænd ovnen på 200 grader.
8.
Hæld tomatsovsen op i gryden, og rør det sammen med pastaen. Hæld pasta med tomatsovs ned i et ovnfast fad.
9.
Drys ost over pastaen.
10.
Vask peberfrugten, og skær den i ringe.
11.
Læg pepperoni og peberfrugten på osten.
12.
Drys med oregano over pastaen.
13.
Sæt pastaen i ovnen i cirka 15 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
Salat:
14.
Skyl spidskål, agurk og tomater grundigt.
15.
Halver spidskålet på langs, og snit det fint. Hæld det i en skål. Se videoen.
16.
Skær agurken igennem på langs til to halvmåner. Læg den flade side ned mod skærebrættet, og skær agurkerne ud i ½ cm tykkelse. Hæld det oven på spidskålen.
17.
Skær tomater ud i skiver eller tern med en brødkniv. Hæld det oven på spidskålen og agurkerne. Se videoen.
Creme fraiche-dressing:
18.
Brug en saks til at klippe purløg ud i små stykker. Kom det op i en skål, og tilsæt creme fraiche, mayonnaise, bearnaise-essens, tørret oregano og vand. Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og tilsæt det. Se videoen.
19.
Smag til med salt og peber.
20.
Spis dressingen til salaten. Dressingen kan holde sig 3-5 dage på køl.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4000 kJ / 956 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 19 g,
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer