- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Påskereder med kogte æg
Påskereder med kogte æg
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Medium
Overrask hele familien eller dine venner med påskemorgenmad: Lune, friskbagte fuglereder af brød med blødkogte æg i midten. Du bestemmer selv om æggene skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Server dem med godt smør og lidt salt til ægget.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til påskereder med kogte æg
Påskereder:
15 g. smør
20 g. smør
7 g. smør
1 ½ dl mælk
2 ¼ dl mælk
¾ dl mælk
15 g. gær
20 g. gær
7 g. gær
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
75 g. grahamsmel
120 g. grahamsmel
40 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
150 g. hvedemel
50 g. hvedemel
2 spsk. mælk til pensling
2 ¼ dl mælk
¾ dl mælk
4 æg
6 æg
2 æg
Smør
Mælk
Gær
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Æg
Køkkenredskaber til påskereder med kogte æg
1 lille gryde
1 mellem gryde
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
5 stk. bagepapir
7 stk. bagepapir
3 stk. bagepapir
1 bagepensel
1 bageplade
1 bagerist
1 spiseske
Lille gryde
Mellem gryde
Stor røreskål
Grydeske
Husholdningsfilm
Bagepapir
Bagepensel
Bageplade
Bagerist
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Form og bag påskereder:
9.
10.
11.
Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i fire portioner.
Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i seks portioner.
Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i to portioner.
12.
13.
Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager. Se videoen.
14.
Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt. Se videoen.
Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt. Se videoen.
Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt. Se videoen.
15.
Koge æg:
16.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1205 kJ / 288 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer