- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Påskereder
Påskereder - nemme påskebrød
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Elsker du rosinboller eller chokoladeboller og påskeæg? Så prøv GoCooks påskereder, der er alt i en. De minder om påskebrødene fra Italien, men æggene er udskiftet med påskeæg. Desuden kan du komme rosiner eller chokolade i dejen. Så prøv GoCooks nemme påskereder, som du kan spise til brunch eller som en snack.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til påskereder
Påskereder:
2 ½ dl. mælk
½ pk. gær
2 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
50 g. smør
50 g. rosiner eller hakket chokolade
600 g. hvedemel
1 æg til pensling
6 påskeæg efter eget valg
Minimælk
Gær
Æg
Sukker
Salt
Smør
Rosiner
Hvedemel
Køkkenredskaber til påskereder
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 lille gryde
1 røreske
1 kop
1 skål
Husholdningsfilm
1 kniv
2 bageplader
Bagepapir
2 rene viskestykker
Decilitermål
Spiseske
Teske
Køkkenvægt
Lille gryde
Røreske
Kop
Mellem røreskål
Husholdningsfilm
Urtekniv
Bageplade
Bagepapir
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kom mælken i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Smuldr gæren i en stor skål. Hæld mælken i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
5.
Slå æggene ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom dem op i skålen. Se videoen.
6.
Tilsæt sukker, salt, smør, rosiner eller hakket chokolade, og rør det sammen. Se videoen.
7.
Hæld hvedemelet i dejen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen.
8.
Vend dejen ud på køkkenbordet, og ælt dejen med hænderne, til den er smidig og er blevet glat på overfladen. Se videoen.
9.
Kom dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over dejen, og lad den hæve i 30 til 60 minutter et lunt sted.
10.
Læg bagepapir på to bageplader.
Forme kranse:
11.
Rul dejen til en pølse, og del den i 12 lige store stykker.
12.
Tag to stykker dej og rul dem til strimler på cirka 20 centimeter. Brug dine håndflader.
13.
Klem endestykket af de to strimler sammen. Sno dem derefter flere gange rundt om hinanden.
14.
Saml de to ender til en krans. Stik enderne ned under kransen. Hullet i midten skal mindst være på størrelse med en femkrone. Sæt kransen på en bageplade.
15.
Fortsæt med den næste kranse til du har seks styk. Læg dem på to bageplader med bagepapir.
Bagning og pynt:
16.
Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem efterhæve i 30 minutter et lunt sted.
17.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
18.
Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen. Pensl kransene med det piskede æg.
19.
Bag kransene i ovnen i cirka 20 minutter. Du kan have to plader i ovnen øverst og nederst, hvis du bruger varmluft. Du kan kun have en bageplade midt i ovnen, hvis du bruger almindelig ovn.
20.
Pynt med påskeæg, når kransene er kølet lidt af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 283 kJ / 68 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer