- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Pandekager med kylling og rodfrugter
Pandekager med kylling og rodfrugter
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Du kan fylde dine pandekager med lækkert fyld af rodfrugter og kylling. Hvis du kan lide stærk mad, så kan du tilføje ekstra chili. Vil du spare tid, kan du snyde og købe pandekagerne færdige - de er bare lidt bedre når de er hjemmelavet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pandekager med kylling og rodfrugter
Pandekager:
4 æg
6 æg
2 æg
5 dl. mælk
7½ dl. mælk
2½ dl. mælk
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
200 g. hvedemel
300 g. hvedemel
100 g. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Rodfrugtsfyld:
600 g. blandede rodfrugter
900 g. blandede rodfrugter
300 g. blandede rodfrugter
1 løg
1½ løg
½ løg
2 hvidløg
3 hvidløg
1 hvidløg
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
300 g. hakket kylling eller kylling i tern
450 g. hakket kylling eller kylling i tern
150 g. hakket kylling eller kylling i tern
1 brik/dåse hakkede tomater
1½ brik/dåse hakkede tomater
½ brik/dåse hakkede tomater
140 g. tomatpuré
210 g. tomatpuré
70 g. tomatpuré
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
½ tsk. chilipulver
¾ tsk. chilipulver
¼ tsk. chilipulver
2 tsk. paprika
3 tsk. paprika
1 tsk. paprika
1½ dl. vand
2¼ dl. vand
¾ dl. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Ekstra fyld og topping:
8 spsk. ricotta eller flødeost
12 spsk. ricotta eller flødeost
4 spsk. ricotta eller flødeost
100 g. spinat
150 g. spinat
50 g. spinat
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
Evt. chilisovs eller dressing
Evt. chilisovs eller dressing
Evt. chilisovs eller dressing
Æg
Mælk
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Rapsolie
Blandede rodfrugter
Løg
Hvidløg
Hakket kyllingekød
Tomatpuré
Stødt spidskommen
Chili (stødt)
Paprika
Kogevand
Peber
Ricotta
Spinat
Revet ost
Chilisovs (sød)
Køkkenredskaber til pandekager med kylling og rodfrugter
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 kop
1 mellemstor skål
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 mellem gryde med låg
1 grydeske
1 stegepande
1 paletkniv
1 ark bagepapir
1 stort ovnfast fad
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Kop
Mellem røreskål
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Mellem gryde
Grydeske
Stegepande
Paletkniv
Bagepapir
Stort ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekager:
3.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
4.
Kom mælk, grahamsmel, hvedemel og salt op i skålen til æggene. Pisk pandekagedejen sammen med et piskeris.
5.
Sæt dejen i køleskabet, mens du laver fyldet.
Rodfrugtfyld:
6.
Skyl og skræl rodfrugterne. Se videoen.
7.
Skær rodfrugterne i små tern. Se videoen.
8.
Pil løgene, og skær dem i små tern. Se videoen.
9.
Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.
10.
Hæld olien i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.
11.
Kom løg og hvidløg i, når gryden er varm. Svits, til løgene er bløde. Rør i dem undervejs. Se videoen.
12.
Kom kyllingekødet i, og skru lidt op for varmen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Rør i det undervejs, så alt kødet bliver stegt.
13.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, rodfrugter, spidskommen, chilipulver, paprika og vand.
14.
Skru ned til middelvarme.
15.
Kom låg på gryden, og lad fyldet koge i 10-20 minutter. Rodfrugterne skal være møre, men stadig have lidt bid. Lav pandekagerne imens.
Stege pandekager:
16.
Kom lidt olie på en stegepande, og varm det op ved middelhøj varme.
17.
Hæld cirka ¾ deciliter pandekagedej på stegepanden. Sørg for at fordele dejen ud på hele stegepanden. Se videoen.
18.
Steg pandekagen 1-2 minutter på hver side. Pandekagen skal vendes første gang, når den ser tør ud i overfladen. Brug en paletkniv til at vende den.
19.
Læg pandekagen på en tallerken, når den er færdigstegt.
20.
Fortsæt på samme måde med resten af dejen. Kom mere olie på panden undervejs, så dine pandekager nemt slipper panden.
Rodfrugtfyld, fortsat:
21.
Smag rodfrugtfyldet til med salt og peber - og eventuelt mere spidskommen, paprika eller chili.
22.
Tag fyldet af varmen.
Samle pandekager:
23.
Læg bagepapir i bunden af et ovnfast fad eller en bradepande.
24.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
25.
Smør 1 spiseske ricotta på hver pandekage.
26.
Fordel spinaten og derefter rodfrugtfyldet i pandekagerne.
27.
Rul pandekagerne sammen, og læg dem over i bradepanden. Pas på, at fyldet ikke falder ud.
28.
Drys ost på pandekagerne.
29.
Bag de fyldte pandekager i ovnen i 10 minutter indtil osten er smeltet.
30.
Spis pandekagerne med chilisovs eller dressing til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3460 kJ / 827 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 31 %
Heraf mættet fedt: 7,3 g,
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer