
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Pandekager og vafler>
- Pandekager med appelsinsalat
Pandekager med appelsinsalat
Samlet tid: 70 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det lyder skørt. Appelsinsalat med chili til pandekagerne? Stol på os, du vil ikke blive skuffet. Giv dine søde pandekager et syrligt, sødt og skarpt kick med GoCooks' opskrift. For et ekstra lækkert touch, tilsæt bananer og druer til blandingen. Gør dig klar til en smagseksplosion!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pandekager med appelsinsalat
Pandekager:
3 æg
1 spsk. olie
½ dl grahamsmel
1 ½ dl hvedemel
3 tsk. sukker
1 knivspids salt
3 dl mælk
Ca. 20 g smør til bagning
Appelsinsalat med yoghurt:
4-5 appelsiner
½ - 1 chili
400 g græsk yoghurt, 10% (4 dl)
2-3 spsk. flydende honning

Æg

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Hvedemel

Sukker

Salt

Mælk

Smør

Appelsin

Chili

Græsk yoghurt

Akaciehonning
Køkkenredskaber til pandekager med appelsinsalat
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 mellemstor skål
1 kop
1 piskeris
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 skærebræt
1 stor skarp kniv

Decilitermål

Spiseske

Teske

Mellem røreskål

Kop

Piskeris

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Tag en stor skål og en kop frem. Slå et æg ud i koppen. Kom derefter ægget op i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Tag et piskeris frem. Pisk det sammen, til dejen er uden klumper.
5.
Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.
6.
Stil dejen i køleskabet, og lav appelsinsalaten imens.
Appelsinsalat med yoghurt:
7.
Skræl appelsinerne, og skær dem i mindre stykker. Du kan også filetere dem. Se videoen.
8.
Flæk chilien på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
9.
Rør lidt chili og honning i yoghurten. Smag om den er tilpas stærk og sød. Sæt appelsinsalaten på køl, mens du steger pandekagerne.
Stege pandekager:
10.
Kom appelsinstykkerne i yoghurtdressingen.
11.
Tag en stegepande frem. Varm den op. Se videoen.
12.
Kom ½ teske smør på stegepanden, og lad smørret smelte.
13.
Hæld cirka 1 deciliter dej på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Se videoen.
14.
Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 893 kJ / 213 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 3,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer