Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pandekagedej:

3.

Tag en stor skål og en kop frem. Slå et æg ud i koppen. Kom derefter ægget op i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

4.

Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Tag et piskeris frem. Pisk det sammen, til dejen er uden klumper.

5.

Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.

6.

Stil dejen i køleskabet, og lav appelsinsalaten imens.

Appelsinsalat med yoghurt:

7.

Skræl appelsinerne, og skær dem i mindre stykker. Du kan også filetere dem. Se videoen.

8.

Flæk chilien på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.

9.

Rør lidt chili og honning i yoghurten. Smag om den er tilpas stærk og sød. Sæt appelsinsalaten på køl, mens du steger pandekagerne.

Stege pandekager:

10.

Kom appelsinstykkerne i yoghurtdressingen.

11.

Tag en stegepande frem. Varm den op. Se videoen.

12.

Kom ½ teske smør på stegepanden, og lad smørret smelte.

13.

Hæld cirka 1 deciliter dej på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Se videoen.

14.

Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.

Næringsindhold per portion

Energi: 893 kJ / 213 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 3,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Appelsin, filetere

Appelsin, filetere

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Pandekager, bage

Pandekager, bage

Pandekager, bage

Pandekager, bage

Inspiration

Vafler

Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min