
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Gryderetter>
- One pot med rodfrugter
One pot med rodfrugter
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Når man siger one pot, betyder der at alt maden tilberedes i kun en gryde eller et fad. Derfor er der meget lidt der skal vaskes op bagefter. I denne one pot er lavet på rodfrugter og torsk. Rodfrugter og torsk kan virkelig noget sammen, og du der er godt. Prøv selv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til one pot med rodfrugter
One pot med rodfrugter:
650 g. kartofler
975 g. kartofler
325 g. kartofler
450 g. gulerødder
675 g. gulerødder
225 g. gulerødder
450 g. knoldselleri
675 g. knoldselleri
225 g. knoldselleri
1 citron
1½ citron
½ citron
6 forårsløg
9 forårsløg
3 forårsløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
8 dl. vand
12 dl. vand
4 dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 spsk. hvidvinseddike
1½ spsk. hvidvinseddike
½ spsk. hvidvinseddike
450 g. torskefilet
675 g. torskefilet
225 g. torskefilet
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 ½ dl. piskefløde
2¼ dl. piskefløde
¾ dl. piskefløde

Kartoffel

Gulerod

Knoldselleri

Citron

Forårsløg

Rapsolie

Vand

Grøntsagsbouillon

Hvidvinseddike

Torskefilet

Salt

Piskefløde
Køkkenredskaber til one pot med rodfrugter
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
2 store skarpe knive
2 skærebrætter
1 citruspresser
1 stor gryde med låg
1 spiseske
1 teske
1 røreske
1 decilitermål

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Citruspresser

Stor gryde

Spiseske

Teske

Røreske

Decilitermål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
One pot med rodfrugter:
3.
Skyl og skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i små tern. Se videoen.
5.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Skyl og skræl knoldsellerien. Skær den i små tern. Se videoen.
7.
Skær citronen midt over og pres saften ud af den med en citronpresser. Se videoen.
8.
Skyl forårsløg. Skær bunden med rødder af, og den mørkegrønne top. Skær den hvide del i tynde skiver. Skær den grønne top i tynde skiver, og gem dem til senere. Se videoen.
9.
Kom olie i en stor gryde, og varm det op til middelhøj varme.
10.
Steg rodfrugt- og kartoffeltern i gryden i cirka 5 minutter.
11.
Kom vand, bouillonterning, citronsaft og hvidvinseddike i gryden, og rør det sammen. Lad det komme op at koge, og skru så ned på middelsvag varme. Lad det simre med låg på i 15 minutter, mens du forbereder fisken.
12.
Tag et rent skærebræt til fisken. Rens den, og skær den i nogle store stykker på cirka 3 x 3 centimeter. Krydr stykkerne med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
13.
Kom den hvide del af de hakkede forårsløg i gryden sammen med piskefløden. Rør rundt i retten.
14.
Læg fisken ovenpå grøntsagerne, og sæt låget på gryden. Lad det simre i 5 minutter. Vask hænder.
15.
Pynt retten med den grønne del af forårsløget, server straks herefter din one pot med rodfrugter og fisk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2180 kJ / 521 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 9,7 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer