- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- One pot med chorizo
One pot med chorizo og asparges
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
One pots i en forårs edition med asparges og spinat er nem og hurtig aftensmad. GoCooks opskrift smager som om, du har brugt hele eftermiddagen på at lave den. Og så sparer du tid på opvask bagefter. Win-win!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til one pot med chorizo
One pot:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 forårsløg
4 ½ forårsløg
1 ½ forårsløg
100 g. chorizo
150 g. chorizo
50 g. chorizo
200 g. grønne asparges
300 g. grønne asparges
100 g. grønne asparges
200 g. cherrytomater
300 g. cherrytomater
100 g. cherrytomater
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
¼ tsk. cayennepeber
½ tsk. cayennepeber
1 knivspids cayennepeber
2 tsk. paprika
3 tsk. paprika
1 tsk. paprika
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
½ tsk. oregano
¾ tsk. oregano
¼ tsk. oregano
1 tsk. timian
1 ½ tsk. timian
½ tsk. timian
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
200 g. pasta
300 g. pasta
100 g. pasta
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
50 g. flødeost naturel
75 g. flødeost naturel
25 g. flødeost naturel
2 dl. frisk spinat
3 dl. frisk spinat
1 dl. frisk spinat
Løg
Hvidløg
Forårsløg
Chorizo
Grønne asparges
Cherrytomat
Olie - smagsneutral
Cayennepeber
Paprika
Vand
Hakkede tomater
Oregano (tørret)
Timian (tørret)
Grøntsagsbouillon
Spaghetti
Salt
Peber
Flødeost naturel
Spinat
Køkkenredskaber til one pot med chorizo
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 teske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 røreske
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Urtekniv
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
One pot
3.
Pil løget, og hak det i små stykker. Se videoen.
4.
Pil hvidløget, og hak feddene i små stykker. Se videoen.
Pil hvidløget, og hak feddene i små stykker. Se videoen.
Pil hvidløget, og hak feddet i små stykker. Se videoen.
5.
Skyl forårsløg. Skær bunden med rødder af, og den mørkegrønne top. Gem den grønne top. Skær forårsløgene i tynde skiver på cirka ½ centimeter. Skær de grønne toppe i tynde skiver, og gem dem til senere. Se videoen.
6.
Skær chorizo i tynde skiver.
7.
Skyl asparges, og knæk bunden af dem. Se videoen.
8.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
9.
Kom olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme. Kom chorizo i.
10.
Steg chorizoen i 1-2 minutter, eller til de bliver gyldne, og får stegefarve.
11.
Kom løg, hvidløg og det hvide fra forårsløgene i gryden, og lad det stege, indtil løgene er blanke og bløde. Rør i det undervejs.
12.
Kom cayennepeber og paprika i gryden, og svits dem af. Se videoen.
13.
Åbn dåsen eller brikken med hakkede tomater. Kom vand, hakkede tomater, timian, oregano og grøntsagsbouillon i gryden, og rør rundt. Lad det komme i kog, og lad det simre i 1-2 minutter.
14.
Kom pastaen i gryden, og tryk den let ned. Skru ned til middel varme. Kom låg på gryden, og lad det koge i 7-8 minutter.
15.
Kom salt, peber, asparges og tomater i gryden, og lad det simre let i 1-2 minutter, til asparges og tomater er kogt møre.
16.
Kom flødeost i. Rør det sammen. Smag retten til med salt og peber.
17.
Skyl spinaten, og kom den i retten lige inden servering, rør det sammen og tilsæt eventuelt ½ deciliter vand, hvis retten er blevet for tyk.
18.
Server med det grønne af forårsløgene ovenpå.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1878 kJ / 449 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 6,2 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer