- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Omelet med stegt fyld
Omelet med stegt fyld
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Omelet med grøntsager eller stegt fyld i det hele taget minder lidt om en æggekage. Brug dine yndlings-grøntsager og spis den til en skive rugbrød, så mætter det dejligt. Opskriften her er med løg, tomater og skinke, men du kan fx også bruge spinat, kogte kartofler, svampe, røget laks eller bacon.
I denne opskrift laver man én omelet ad gangen. Du skal derfor trinnene i 'omelet' igennem for hver omelet, der skal laves. Du skal bruge en stor pande til omelet med fyld.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til omelet med stegt fyld
Fyld:
1 løg
1 løg
½ løg
2 tomater
3 tomater
1 tomat
6 æg
9 æg
3 æg
2 knivspidser salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
6 spsk. vand eller fløde
9 spsk. vand eller fløde
3 spsk. vand eller fløde
20 g smør
30 g smør
10 g smør
120 g skinkestrimler
180 g skinkestrimler
60 g skinkestrimler
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
1 peberfrugt
2 peberfrugter
½ peberfrugt
Evt. purløg
8 skiver rugbrød
12 skiver rugbrød
4 skiver rugbrød
Løg
Tomat
Æg
Salt
Vand
Smør
Skinkestrimler
Peber
Peberfrugt
Purløg
Rugbrød
Køkkenredskaber til omelet med stegt fyld
1 kniv
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kop
1 mellem skål
1 gaffel
1 stegepande
1 spatel eller dejskraber
1 saks
Evt. 1 brødrister
1 brødkniv (til tomaterne)
Kniv bestik
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kop
Mellem røreskål
Gaffel
Stegepande
Spatel
Saks
Brødrister
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Pil og hak løget. Se videoen.
4.
Skyl tomaterne, og skær dem i små tern med en brødkniv. Se videoen.
Skyl tomaten, og skær den i små tern med en brødkniv. Se videoen.
Til en omelet:
5.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gør det samme med to æg mere. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom 3 spsk. vand og 1 knivspids salt i skålen, og pisk æggene sammen med en gaffel.
7.
Sæt en stegepande på komfuret, og tænd på middelhøj varme.
8.
Vent, til panden er varm, og kom så cirka 10 gram smør på stegepanden. Fordel smørret godt rundt og lidt op ad siderne på panden.
9.
Kom halvdelen af løgene på panden. Rør rundt i cirka 3 minutter. Se videoen.
Kom en tredjedel af løgene på panden. Rør rundt i cirka 5 minutter. Se videoen.
Kom løgene på panden. Rør rundt i cirka 3 minutter. Se videoen.
10.
Kom halvdelen af tomaterne på panden. Rør rundt i cirka 2 minutter.
Kom en tredjedel af tomaterne på panden. Rør rundt i cirka 2 minutter.
Kom tomaterne på panden. Rør rundt i cirka 2 minutter.
11.
Hæld de sammenpiskede æg på panden, og rør straks lidt rundt med en spatel eller en dejskraber. Rør kun i cirka et minut.
12.
Fordel halvdelsen af skinkestrimlerne ud over omeletten.
Fordel en tredjedel af skinkestrimlerne ud over omeletten.
Fordel skinkestrimlerne ud over omeletten.
13.
Lad omeletten stege i cirka 4 minutter mere til æggemassen er fast. Undersiden må gerne blive brun.
14.
Fold omeletten, og vend den straks ud på en stor tallerken. Gentag med den næste omelet.
Fold omeletten, og vend den straks ud på en stor tallerken. Gentag med de næste to omeletter.
Fold omeletten, og vend den straks ud på en stor tallerken.
Tilbehør:
15.
Smag til med peber, og drys eventuelt med skyllet og hakket purløg. Se videoen.
16.
Skyl peberfrugten. Skær den over på langs og skrab kernerne ud. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.
17.
Rist eventuelt rugbrødet i en brødrister, og server det til de lune omeletter.
Rist eventuelt rugbrødet i en brødrister, og server det til den lune omelet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1 kJ / Afventer beregning kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer