- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Omelet med kartofler
Omelet med kartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Omeletter kan man spise til morgen, middag og aften. Denne ret med kartofler i er tænkt som middags- eller aftensmad. Omeletter kan være lidt svære at håndtere, men med lidt hjælp fra en voksen, kan du hurtigt lære at mestre kunsten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til omelet med kartofler
Omelet:
500 g. små kartofler
750 g. små kartofler
250 g. små kartofler
Vand til kogning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ løg
¾ løg
¼ løg
5 store æg
8 store æg
3 store æg
1 dl. vand
Vand til kogning
Vand til kogning
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Tilbehør:
2 spsk. revet parmesanost
3 spsk. revet parmesanost
1 spsk. revet parmesanost
4 tomater
6 tomater
2 tomater
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Kartoffel
Vand
Salt
Løg
Æg
Peber
Olivenolie
Parmesanost
Tomat
Rugbrød
Køkkenredskaber til omelet med kartofler
3 måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 mellem skål
1 lille skål
1 lille gryde
1 pande (teflon)
1 piskeris
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 grydelåg
1 kop
1 rivejern
Måleskeer
Urtekniv
Skærebræt
Mellem røreskål
Lille røreskål
Lille gryde
Stegepande
Piskeris
Målebæger
Køkkenvægt
Grydelåg
Kop
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartofler:
3.
Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.
Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.
4.
Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
5.
Omelet:
6.
Se videoen.
7.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
8.
9.
10.
Se videoen.
11.
12.
Riv parmesanosten på et rivejern.
13.
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
14.
Server omeletten med rugbrød, tomatbåde og revet parmesanost.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1741 kJ / 416 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer