Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartofler:

3.

Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.

Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.

4.

Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.

Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.

5.

Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.

Omelet:

6.

Pil og hak løget.
Se videoen.
Pil og hak løget. Se videoen.

7.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.

8.

Kom vand, salt og peber op i skålen og pisk det sammen.

9.

Kom olie på en stegepande, og varm den op.

10.

Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter.
Se videoen.
Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter. Se videoen.

11.

Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.
Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.

12.

Riv parmesanosten på et rivejern.

13.

Skyl tomaterne, og skær dem i både.

14.

Server omeletten med rugbrød, tomatbåde og revet parmesanost.

Næringsindhold per portion

Energi: 1741 kJ / 416 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 37 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Inspiration

Samlet tid: 5 min

Arbejdstid: 5 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min