Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr kageresterne i en skål.

4.

Tilsæt hindbærmarmelade, kakaopulver og eventuelt rom-essens og rør det hele sammen med en håndmixer med dejkroge, til dejen er en glat og ensartet.

5.

Kom dejen ud på bordet og del den i 12 lige store stykker. Form dem til 12 trøffel-kugler. Kom kuglerne på en tallerken og sæt dem på køl eller frost, så de er kolde når du skal dyppe dem i chokoladen.

6.

Kom bagepapir på en stor tallerken.

7.

Lav vandbad: Kom vand i en gryde, og varm det op ved middel varme. Se videoen.

8.

Kom den hvide chokolade i en glasskål og smelt den over vandbadet.

9.

Dyb en engangs-træ-gaffel i den smeltede chokolade og stik den godt ned i en trøffel. Dyp nu hele trøflen i chokoladen, og drej den rundt, så der kommer chokolade over det hele. Stil den på bagepapiret. Gentag med de andre engangs-gafler og trøfler.

10.

Kom trøflerne på køl igen, inden du sætter øjne på.

11.

Øjne: Rul fondanten helt flad med en kagerulle. Skær 12 små runde cirkler på cirka 1-1 ½ centimeter i diameter. Du kan også bruge en udstikker eller bagsiden af en sprøjte-tyl.

12.

Tag trøflerne ud fra køl. Lim en chokoladeknap fast på hver fondant-cirkel med en lille smule smeltet hvid chokolade. Brug skaftet af en teske til at komme en smule af den hvide chokolade på fondanten. Du skal kun bruge meget lidt chokolade.

13.

Sæt dem på trøflerne. Brug lidt af den smeltede chokolade som lim. Brug skaftet af en teske til at komme en smule af den hvide chokolade til at sætte øjet på trøflen. Du skal kun bruge meget lidt chokolade.

14.

Blod: Kom ribsgeleen i en lille skål. Farv den rød som blod med frugtfarven. Hvis den er meget tyk, kan du tilsætte 1-2 spiseskeer kogende vand, så den bliver mere flydende.

15.

Stil trøflerne på en tallerken, og dryp “blodet” på øjen-trøflerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 1054 kJ / 252 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 6,1 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min