
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Skandinavien>
- Norsk knækbrød
Norsk knækbrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 32 min.
Sværhedsgrad: Nem

Nordmænd elsker knækbrød. Knækbrød er med i madpakken i stedet for rugbrød. De har ofte brunost kaldet myseost ovenpå. Prøv at bag dine egne knækbrød. De er sprøde og fulde af smag.
Opskriften giver cirka 24 stykker knækbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til norsk knækbrød
Knækbrød:
2 dl. grahamsmel
1 dl. rugkerner
1 dl. hvedekerner
¾ dl. solsikkekerner
¾ dl. græskarkerner
½ dl. hørfrø
1 tsk. salt
1 ¾ dl. vand

Grahamsmel

Rugkerner

Hvedekerner

Solsikkekerner

Græskarkerner

Hørfrø

Salt

Vand
Køkkenredskaber til norsk knækbrød
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
Bagepapir
1 bageplade
1 stor skål
1 røreske
1 dejskraber

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Bagepapir

Bageplade

Stor røreskål

Røreske

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Kom grahamsmel, rugkerner, hvedekerner, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt i en stor skål. Bland det sammen.
5.
Kom vand i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Dejen skal hænge sammen og være lidt klistret, men den må ikke blive flydende.
6.
Kom dejen ud på bagepladen. Mas dejen flad med en dejskraber eller spiseske, så den fylder hele bagepladen og er 2-3 millimeter tyk.
7.
"Skær” forsigtigt den flade dej ud i 24 lige store stykker med en dejskraber. Så bliver de nemmere at knække fra hinanden, når knækbrødet er bagt. Flyt ikke på stykkerne, når du har skåret dem ud.
Bag knækbrød:
8.
Bag knækbrødene i 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
9.
Knæk stykkerne fra hinanden, og lad dem køle af på en bagerist. Lad dem eventuelt køle lidt af, før du knækker dem fra hinanden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 267 kJ / 64 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %