1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Nikolajs svenske chokoladekage

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader, og sæt en rist i midten af ovnen.

4.

Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.

5.

Når smørret er smeltet, kommer du chokoladen ned i gryden til smørret. Smelt chokoladen ved svag varme, mens du hele tiden rører rundt i gryden. Når chokoladen er smeltet, tager du gryden af varmen.

6.

Tag en skål frem. Kom brun farin, sirup og æg i. Pisk det sammen med en elpisker, indtil sukkeret er opløst.

7.

Mens du pisker videre, hælder du forsigtigt det lune chokolade-smør i en tynd stråle ned i skålen. Bland det godt.

8.

Skyl limen. Tage et rivjern. Riv limeskal på den fine side af rivejernet. Kom det ned i dejen. Se videoen.

9.

Tag en si, og sigt mel, kakaopulver og bagepulver ned i dejen.

10.

Tag en dejskraber, og vend melblandingen i dejen. Bliv ved med at vende, til alle melklumper er væk, og du har en ensartet dej.

11.

Tag en springform (diameter cirka 24 centimeter). Læg bagepapir i bunden af formen. Kom lidt olie eller smør på et stykke køkkenrulle, og smør springformens sider indvendigt.

12.

Hæld dejen ned i springformen. Brug en dejskraber langs kanten af skålen, så du får al dejen med.

13.

Sæt kagen ind på risten midt i ovnen.

14.

Bag kagen i cirka 22 minutter. Tjek, om kagen er færdig. Kagen skal være blød og blævre lidt som en budding, når du skubber til den. Den skal ikke være gennembagt. Du kan få en voksen til at hjælpe dig med at tage den ud.

15.

Du skal lade chokoladekagen køle helt af, inden du skærer i den. Den vil virke lidt rå i midten og være mere blød end de fleste chokoladekager. Det er præcist sådan, den skal være.

16.

Du kan servere kagen med frisk frugt eller is til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1254 kJ / 300 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 9,0 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 112 min