
- >
- Opskrifter>
- Desserter og drikke>
- Nikolajs svenske chokoladekage
Nikolajs svenske chokoladekage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 38 min.
Sværhedsgrad: Nem

Nikolaj var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Nikolaj er vild med chokolade, som der er masser af i denne kage. På svensk hedder kagen ’svensk kladdkaka’, som betyder en klæbrig kage. Den skal nemlig næsten føles som om den ikke er bagt helt færdigt.
Tip: Spis den med is eller frisk frugt til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nikolajs svenske chokoladekage
Ingredienser:
150 g. smør
200 g. mørk chokolade (minimum 54 % kakao)
2 dl. brun farin
1 dl. lys sirup
3 æg
1 økologisk lime
2 dl. mel
3 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
Lidt smør eller olie til formen
Tilbehør:
Frisk frugt eller is

Smør

Mørk chokolade

Brun farin

Ahornsirup

Æg

Lime

Hvedemel

Kakaopulver

Bagepulver
Køkkenredskaber: til nikolajs svenske chokoladekage
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 bagerist
1 lille gryde
1 grydeske
1 stor skål
1 elpisker
1 rivejern
1 si
1 dejskraber
1 springform (diameter ca. 24 cm)

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Bagerist

Lille gryde

Grydeske

Stor skål

Elpisker

Rivejern

Si

Dejskraber

Springform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader, og sæt en rist i midten af ovnen.
4.
Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
5.
Når smørret er smeltet, kommer du chokoladen ned i gryden til smørret. Smelt chokoladen ved svag varme, mens du hele tiden rører rundt i gryden. Når chokoladen er smeltet, tager du gryden af varmen.
6.
Tag en skål frem. Kom brun farin, sirup og æg i. Pisk det sammen med en elpisker, indtil sukkeret er opløst.
7.
Mens du pisker videre, hælder du forsigtigt det lune chokolade-smør i en tynd stråle ned i skålen. Bland det godt.
8.
Skyl limen. Tage et rivjern. Riv limeskal på den fine side af rivejernet. Kom det ned i dejen. Se videoen.
9.
Tag en si, og sigt mel, kakaopulver og bagepulver ned i dejen.
10.
Tag en dejskraber, og vend melblandingen i dejen. Bliv ved med at vende, til alle melklumper er væk, og du har en ensartet dej.
11.
Tag en springform (diameter cirka 24 centimeter). Læg bagepapir i bunden af formen. Kom lidt olie eller smør på et stykke køkkenrulle, og smør springformens sider indvendigt.
12.
Hæld dejen ned i springformen. Brug en dejskraber langs kanten af skålen, så du får al dejen med.
13.
Sæt kagen ind på risten midt i ovnen.
14.
Bag kagen i cirka 22 minutter. Tjek, om kagen er færdig. Kagen skal være blød og blævre lidt som en budding, når du skubber til den. Den skal ikke være gennembagt. Du kan få en voksen til at hjælpe dig med at tage den ud.
15.
Du skal lade chokoladekagen køle helt af, inden du skærer i den. Den vil virke lidt rå i midten og være mere blød end de fleste chokoladekager. Det er præcist sådan, den skal være.
16.
Du kan servere kagen med frisk frugt eller is til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1254 kJ / 300 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 9,0 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer